قیمت 7 خودرو رسما کاهش یافت
به گزارش مجله فناوری، خبرنگاران : مهم ترین سرتیترهای صفحه های مالی مطبوعات 27 فروردین در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است: شهرک های صنعتی استان های کشور تقویت می گردد
به گزارش خبرنگاران ، تکرار اشتباهات محصول ندانستن ها است،اگر از گذشته اطلاع داشته باشیم شاید از آن درس بگیریم و مسیرهای اشتباه را تکرار و تجربه نکنیم.یکی از حوزه هایی که می تواند ماشین زمان به آن سفر کند اقتصاد است، اقتصاد ایران در نیم قرن گذشته همچون سایر حوزه های حیات اجتماعی با فراز و فرود های بسیاری روبرو شده است. اتفاقات مشابهی بر اقتصاد ایران رفته و تصمیمات متفاوتی برای آن گرفته شده است اما به نظر می رسد با نتایج یکسان روبرو هستیم.در نیم قرن با اقتصاد ایران اخبار مهم اقتصادی ایران و جهان را مرور می کنیم.سال اول هر دهه را به عنوان نقطه آنالیز تاریخ اقتصادی قرار داده ایم.این مطلب با عنوان نیم قرن با اقتصاد ایران منتشر می گردد،در طول آنالیز تاریخ اقتصادی پنج دهه گذشته ممکن است به حوادث مهم و اثر گذار برخورد کنیم که این اخبار و وقایع را نیز منتشر می کنیم. روزنامه اطلاعات به دلیل سابقه 90 ساله آرشیو قوی و رویکرد صرف خبری در بازتاب وقایع پایه این آنالیز قرار گرفته است.
27 فروردین 1351؛ تغییر واحد پول ایران از ریال به تومان
براساس لایحه جدید پولی و بانکی کشور که به تصویب نهایی کمیسیون دارایی مجلس شورای ملی رسید، واحد پول ایران که ریال است تغییر می یابد و واحد جدیدی به نام تومان در سیستم پولی کشور وارد می گردد.
واحد جدید که به 10 جزء (ریال) تقسیم شده است، دارای پشتوانه ای برابر 10855 میلیونیم گرم طلای خالص خواهد بود و درنتیجه ارزش برابری تومان جدید به طلا 8766 ده میلیونیم گرم طلای خالص کمتر از مقدار طلای تومان فعلی خواهد بود.
مقامات بانکی تغییر ارزش برابری تومان با طلا را ناشی از ترقی قیمت رسمی طلا در جهان می دانند. آمریکا اخیرا این برابری را تغییر داد و ارزش هر اونس طلا (28 گرم) را که تا به امروز 35 دلار بود به 38 دلار افزایش داد.
این قیمت که قیمت رسمی است، هنوز از قیمت بازار آزاد پایین تر دست تغییرات رسمی فوق به این امکان را می دهد که از طلای پشتوانه خود استفاده بیشتری کند.
27 فروردین 1371؛ شهرک های صنعتی استان های کشور تقویت می گردد
تقویت شهرک های صنعتی استان های کشور در امسال از اولویت ها و سیاست های مهم وزارت صنایع است.
آقای فیاض، معاون اداری - اقتصادی وزارت صنایع گفت: سعی بر این است که علاوه بر گسترش شهرک های موجود، برنامه تنظیمی برای ایجاد شهرک های صنعتی جدید را نیز امسال به مرحله اجرا درآوردیم.
وی با اشاره به بحث تفویض اختیار به مدیران کل صنایع استان ها گفت: در حال حاضر به جز مواردی که مشکل قانونی دارند، تمام امور به مدیران کل صنایع تفویض شده است و برای به جامانده امور نیز در صدد یافتن راه چاره های مناسب هستیم.
در خبرنگاران ببینید:تغییرات قیمتی بعضی خودروها نسبت به اسفند 1399
27 فروردین 1381؛ قیمت 7 خودرو رسما کاهش یافت
قیمت فروش هفت نوع خودروی ساخت داخل رسما کاهش یافت. کمیته خودرو که با حضور اسحاق جهانگیری وزیر صنایع و معادن تشکیل شد، قیمت 7 خودرو را کاهش داد. قیمت پیکان سواری، پژو RD و انواع پراید به میزان 2.5 میلیون ریال، قیمت پژو 405 و پژو پارس به میزان 3 میلیون ریال، سپند PK 2 میلیون ریال و سپند معمولی 1.5 میلیون ریال کاهش یابد.
این مصوبه از اول اردیبهشت امسال اجرا خواهد شد. لازم به ذکر است کاهش قیمت خودروهای ساخت داخل به دلیل حذف اقتصادیات 10 درصدی خودرو در بودجه سال 81 انجام می گردد.
پیش بینی می گردد کاهش قیمت این هفت نوع خودرو بر بهای تمام خودروهای سواری به همین نسبت اثر گذارد و منجر به کاهش قیمت سایر خودروها گردد.
27 فروردین 1391؛ کسری 4 میلیون تومانی خانوارها در تامین هزینه ها
براساس نتایج آنالیز بودجه خانوار در مناطق شهری ایران در سال 1389 هر خانوار شهری در این سال برای تامین هزینه های ناخالص خود با کسری 4 میلیون و 179 هزار تومانی درآمد پولی روبرو بوده است.
براساس گزارش بانک مرکزی، در سال مورد آنالیز متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری حدود 141662 هزار ریال (ماهانه حدود 11805 هزار ریال) بود که نسبت به سال قبل از آن 11.4 درصد افزایش داشته است. از کل این مبلغ 24.9 درصد (حدود 35213 هزارریال) سهم گروه خوراکی ها و آشامیدنی ها می باشد که نسبت به سال 1388 معادل 16.7 درصد افزایش داشته است.
در بین اقلام گروه هزینه خوراکی ها و آشامیدنی ها بیشترین سهم از کل هزینه ناخالص (معادل 6.8 درصد) متعلق به هزینه انواع گوشت بود.
نتایج این آنالیز نشان می دهد که 30.1 درصد از کل هزینه ناخالص یک خانوار (حدود 42637 هزار ریال) مربوط به گروه هزینه مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت ها بود که نسبت به سال قبل 6.9 درصد افزایش داشته است.
در سال مورد آنالیز متوسط درآمد پولی و غیرپولی ناخالص سالانه یک خانوار شهری حدود 136814 هزار ریال (ماهانه حدود 11401 هزار ریال) بود که 73.3 درصد (9.9 میلیون تومان) آن را درآمد پولی ناخالص و 26.7 درصد را درآمد غیرپولی تشکیل داده است.
منبع: اقتصادنیوز