با خواب آلودگی بهاری چه کنیم؟

به گزارش مجله فناوری، تبیان/ دمای مرکزی بدن ما در زمستان، پایین تر از تابستان است. وقتی هوای بیرون گرم تر می گردد، بدن به مدت زمانی برای سازگاری پیدا کردن احتیاج دارد. طی این فرایند، رگ های خونی گشاد می شوند و فشارخون پایین می آید. نتیجه اینکه شما آغاز می کنید به احساس خستگی و کسالت و خواب آلودگی کردن.

با خواب آلودگی بهاری چه کنیم؟

متناقض به نظر می رسد: در بهار دنیای بیرون آغاز به جوانه زدن و شکوفا شدن می کند اما ما از درون احساس خستگی و کسالت می کنیم!

علت خواب آلودگی بهاری چیست؟

بین دوره تبدیل زمستان به بهار، خیلی از افراد برای تطبیق پیدا کردن با تغییرات آب و هوایی وارد چالش می شوند. دمای مرکزی بدن ما در زمستان، پایین تر از تابستان است. وقتی هوای بیرون گرم تر می گردد، بدن به مدت زمانی برای سازگاری پیدا کردن احتیاج دارد. طی این فرایند، رگ های خونی گشاد می شوند و فشارخون پایین می آید. نتیجه اینکه شما آغاز می کنید به احساس خستگی و کسالت و خواب آلودگی کردن. وقتی دمای بیرون نوسانات زیادی دارد، ممکن است گاهی این نوع خستگی بهاری را مکرراً احساس کنیم.

در ضمنً تراکم ملاتونین (هورمون خواب) در بدن بعد از پشت سر گذاشتن یک زمستان طولانی بالاست. از طرفی دیگر، ذخایر سروتونین (هورمون فعالیت) افت نموده است.

خیلی از افراد به دلیل احساس خستگی و بی حوصلگی سراغ غذاهای فرآوری شده می فرایند که هم راحت اند و هم انرژی را فوراً افزایش می دهند؛ اما چنین غذاهایی باعث تشدید احساس خستگی تان می شوند و بعد از خوردن، خیلی زود به حالت قبل برخواهید گشت

چه کسانی دچار خواب آلودگی بهاری می شوند؟

افرادی هستند که نسبت به کسالت بهاری حساس ترند. تقریباً یک سوم افراد این حالت را در بهار احساس می نمایند. کسانی که فشارخونشان پایین است، خانم ها، نوجوانان و افراد حساس به تغییرات آب و هوا، به ویژه مستعد تجربه خواب آلودگی بهاری اند.

برای رفع خواب آلودگی بهاری چه باید کرد؟

شما می توانید از فعل و انفعالات بدنتان به روش های زیر حمایت کنید:

ورزش کنید

فعالیت بدنی برای فشارخونتان خوب است. در فصل بهار، شما باید از هر فرصتی برای ورزش کردن بهره ببرید. تا محل کارتان با دوچرخه بروید یا پیاده روی کنید. این روزها که در قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی به سر می بریم نیز می توانید فعالیت های مناسب با این شرایط را در خانه انجام دهید.

آگاهانه غذا بخورید

یک رژیم غذایی سالم و سرشار از میوه ها و سبزی های ویتامین دار می تواند مواد مغذی لازم برای مغزتان را فراهم کند تا مغز بتواند بهترین عملکرد خود را داشته باشد. همچنین آناناس، سیب، موز و انگور حاوی سروتونین هستند که برای سرحال کردنتان بسیار مفید است.

دوش آب سرد بگیرید

حتی اگر از آب سرد بدتان می آید، دریافت دوش آب سرد یا تناوب میان آب گرم و سرد باعث افزایش جریان خون در بدنتان می گردد. خیلی خوب است عادت کنید در خاتمه با آب سرد آبکشی کنید.

از نور خورشید بهره بگیرید

پرده ها را کنار بزنید و پنجره ها را باز کنید. وقت گذراندن در فضای باز بیرون از خانه (البته در این روزهای کرونایی جاهای خلوت را انتخاب کنید) نیز به افزایش سطح سروتونین یاری نموده و شما را هوشیارتر می کند. هر چه بیشتر در معرض نور خورشید قرار بگیرید، بهتر است زیرا تراکم ملاتونین تان به همان اندازه کاهش می یابد.

از هوای تازه بهره ببرید

هوای تازه مغزتان را بیدار می کند و خستگی تان را رفع می کند. این هم دلیلی دیگر برای باز کردن پنجره ها!

چرت بزنید

اگر امکانش هست بعد از ناهار یک چرت مرغوب بزنید. چرت شما باید 20 تا 30 دقیقه باشد و نه بیشتر، تا جلوی فراوری ملاتونین ِ بیشتر گرفته گردد و دوباره احساس خواب آلودگی نکنید.

چه موارد تغذیه ای را باید رعایت کنید تا کمتر دچار خواب آلودگی بهاری شوید؟

یک قانون کلی: تا می توانید میوه ها و سبزی های بومی مصرف کنید و غذاهایی بخورید که سرشار از فیبر گیاهی اند. از سویی دیگر، از خوردن غذاهای چرب و تماماً تصفیه شده خودداری کنید.

خیلی از افراد به دلیل احساس خستگی و بی حوصلگی سراغ غذاهای فرآوری شده می فرایند که هم راحت اند و هم انرژی را فوراً افزایش می دهند؛ اما چنین غذاهایی باعث تشدید احساس خستگی تان می شوند و بعد از خوردن، خیلی زود به حالت قبل برخواهید گشت.

غذاهای چرب که پُر از اسیدهای چرب اشباع هستند، احتیاج به مدت زمان بیشتری برای هضم شدن دارند و در نتیجه احساس خستگی تان را افزایش می دهند. بنابراین شما باید مصرف غذاهای زیاد سرخ شده را کنار گذاشته و بیشتر غذاهای پخته شده یا بخارپز مصرف کنید.

منوی غذایی شما بهتر است شامل موارد زیر باشد

. غذاهایی که شاخص گلیسمی پایین تری دارند. یعنی غذاهایی که وقتی آن ها را می خورید، قند تدریجاً در خونتان آزاد می گردد و احساس سیری و انرژی تان طولانی تر خواهد بود.

. غذاهای سرشار از فیبرهای گیاهی مانند عدس، نخود آبگوشتی، لوبیا، برنج قهوه ای و نخود سبز.

. غذاهای سرشار از اسیدهای چرب ضروری مانند آووکادو، بذر کتان و دانه کنجد.

. نباید فراموش کنید که پروتئین های باکیفیت بیشتر مصرف کنید، مانند کینوآ که بی نهایت غنی از منیزیم است.

. میوه و سبزی زیاد مصرف کنید زیرا خصوصاً در این فصل تنوع بیشتری پیدا می نمایند. سبزیجاتی مانند بروکلی و کلم برگ و نخود سبز زیاد توصیه شده اند.

. اگر سبزیجات برگ دار می خورید، آن را با ویتامین C مصرف کنید تا جذب آهن از سبزیجات بیشتر گردد. این راه طبیعی برای رفع کم خونی است.

. اگر عادت دارید زیاد فست فود و غذاهای ناسالم مصرف کنید حالا وقتش است که این عادت را کنار بگذارید و انواع سالم تری را انتخاب نمایید. مثلاً خودتان همبرگر درست نموده و آن را گریل کنید. مایونز را نیز خودتان با ماست و خردل درست کنید.

. غذاهای سالم و مقوی نه تنها احساس سیری بیشتر و طولانی تری به شما می دهند بلکه انرژی خوبی نیز به شما می دهند و علائم خستگی و خواب آلودگی بهاری را نیز از شما دور می نمایند.

. خیلی مهم و مؤثر است که به جای وعده های عظیم، وعده های کوچک تر و مکررتر بخورید تا سطح قند خونتان را ثابت نگه دارید.

منبع: همگردی
انتشار: 6 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: silax.ir شناسه مطلب: 416

به "با خواب آلودگی بهاری چه کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با خواب آلودگی بهاری چه کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید