نهادهای فرهنگی در جذب ایرانیان خارج از کشور کار نمایند

به گزارش مجله فناوری، مسؤول پنل ایرانیان خارج از کشور همایش ملی حکمرانی گفت: نهاد های فرهنگی باید در حوزه مباحث هویتی به صورت جدی تر کار نمایند؛ چون اگر در این بخش به خوبی عمل کنیم، فرآیند جذب و بهره گیری از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور، بهتر انجام می گردد.

نهادهای فرهنگی در جذب ایرانیان خارج از کشور کار نمایند

حمید یزدانیان مسؤول پنل ایرانیان خارج از کشور نخستین همایش ملی حکمرانی که 20 آبان در دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار می گردد، در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرنگاران گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که با جمعیت پنج میلیونی ایرانیان خارج از کشور روبرو هستیم؛ افرادی که بین آن ها تعداد زیادی نخبه، متخصص، سرمایه دار و افرادی که به جهت منابع انسانی توانمند هستند و می توانند برای کشور کارایی داشته باشند.

وی اضافه نمود: بعد از دوران دفاع مقدس فرصتی فراهم شد تا مهاجرانی که به کشور های دیگر رفته بودند به ایران بازگردند، اما به واسطه تحریم هایی که اعمال شد، این چرخه بازگشت تکمیل نشد.

یزدانیان با اشاره به اینکه ایرانیان خارج از کشور را می توان به سه دسته موافق، مخالف و قشر خاکستری تقسیم کرد، اضافه نمود: میانگین تعداد مهاجران در جهان سه و دو دهم درصد است؛ یعنی از حدود هفت و نیم میلیارد انسان روی کره زمین، حدود 200 میلیون نفر آن ها مهاجر هستند، اما این نسبت در رابطه با مهاجران کشورمان مقداری از درصد یاد شده بیشتر است.

مسؤول پنل ایرانیان خارج از کشور نخستین همایش ملی حکمرانی گفت: ضد و نقیض رفتار کردن در برابر این افراد و فضای ایجاد شده علیه کشورمان در بخش بین الملل، باعث شده تا نتوانیم آن گونه که باید و شاید از ظرفیت و پتانسیل ایرانی های خارج از کشور بهره ببریم.

وی با اشاره به اینکه در سال 82 شورای عالی ایرانیان خارج از کشور شکل گرفت و تا حدودی هم توانستند ایرانیان خارج از کشور را به ایران بازگرداند و در حوزه های مختلف از وجود آن ها استفاده کند، توضیح داد: هرچند در سیاست های کلی نظام به این موضوع یعنی استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور اشاره شده، ولی در دولت یازدهم فرآیند جذب ایرانیان خارج از کشور مقداری کاهش یافت و استفاده مطلوبی از ظرفیت این افراد صورت نمی گیرد.

مسؤول پنل ایرانیان خارج از کشور همایش ملی حکمرانی، اضافه نمود: این در حالی است که در سال های اخیر اعمال تحریم، روند مهاجرت به خارج را تندتر نموده است؛ لذا آنالیز موضوع روند مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور و استفاده از ظرفیت این افراد، هم احتیاج به کارِ کارشناسی و آنالیز بیشتر دارد و هم احتیاجمند هم افزایی و هم اندیشی بین دستگاه های فعال و مسؤول در این حوزه است.

وی همچنین عنوان نمود: امیدواریم از ظرفیت همه دستگاه هایی که در این رابطه مسئولیت دارند، ازجمله وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آموزش و پرورش از بابت معلمانی که برای تدریس در مدارس ایرانیان خارج از کشور اعزام می شوند، استفاده کنیم و بتوانیم در دو روز برگزاری همایش، تعامل مثبتی را بین دستگاه های مسئول در این حوزه برقرار کنیم و استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور سرعت بیشتری بگیرد.

یزدانیان در ادامه گفت: اگر بتوانیم در پنل مورد اشاره، موافقان و مخالفان را گرد هم بیاوریم و پس از بیان نظراتشان تعاملی بین آن ها ایجاد کنیم، امیدواریم با این اقدام، روند کم توجهی به توانمندی ایرانیان خارج از کشور را معکوس کنیم.

وی با اشاره به اینکه باید بتوانیم طیف خاکستری که در خارج از کشور حضور دارند را به حمایت از مجموعه نظام جمهوری اسلامی ایران متمایل کنیم، گفت: ما در اسناد بالادستی توجه به مباحث هویتی را در اولویت قرار دادیم؛ لذا به نظر می رسد که نهاد های فرهنگی باید جدی تر و فعال تر در این حوزه کار نمایند؛ چون اگر در این بخش به خوبی عمل کنیم، فرآیند جذب و بهره گیری از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور بهتر انجام می گردد.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 1 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: silax.ir شناسه مطلب: 50

به "نهادهای فرهنگی در جذب ایرانیان خارج از کشور کار نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نهادهای فرهنگی در جذب ایرانیان خارج از کشور کار نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید