آشنایی با فواید و مضرات مصرف دوغ
به گزارش مجله فناوری، محققان می گویند دوغ یکی از بهترین منابع کلسیم، فسفر و ویتامین D است.
به گزارش خبرنگاران از خبرنگاران، دوغ یکی از نوشیدنی های تخمیری دلچسب است که از محصولات جانبی در فرآیند فراوری کره حاصل می گردد. دوغ های مدرن امروزی را با افزودن باکتری های مفید فراوری می نمایند.
یک لیوان دوغ (معادل 245 میلی لیتر) دارای 98 کالری انرژی، 8 گرم پروتئین، 12 گرم کربوهیدرات، و 3 گرم چربی است. این نوشیدنی 22 درصد احتیاج روزانه بدن به کلیسم، 16 درصد سدیم، 29 درصد ریبوفلاوین، 22 درصد ویتامین B12، و 13 درصد پانتوتیک اسید را تامین می نماید.
تحقیقات نشان داده است دوغ به نسبت سایر لبنیات بسیار راحت تر هضم می گردد. لاکتیک اسید موجود در دوغ، منجر به هضم آسان لاکتوز می گردد.
لاکتوز در واقع یک قند طبیعی در محصولات لبنی است. بدن بسیاری از مردم تحمل لاکتوز را ندارد. این بدان معناست که آن ها آنزیم مورد احتیاج برای شکستن لاکتوز و تبدیل آن به قند را ندارند. برآورد می گردد دستکم 65 درصد مردم دنیا پس از دوره نوزادی به درجاتی از عدم تحمل لاکتوز دچار می شوند.
محققان می گویند دوغ یکی از منابع غنی کلسیم، فسفر و ویتامین D است. به همین دلیل این نوشیدنی لبنی می تواند باعث تقویت و استحکام استخوان ها گردد. همچنین دوغ دارای خواص ضد التهابی است که می تواند در مبارزه با التهابات به وجود آمده از سوی باکتری ها در دهان و دندان مفید باشد.
تحقیقات بر روی افراد بزرگسال نشان داده است افرادی که به میزان کم (45 گرم در روز) دوغ مصرف می نمایند، دچار کاهش کلسترول و تری گلیسرید خون شده اند. همچنین بعضی تحقیقات حاکی از آن است که دوغ (بدون نمک) می تواند سطح فشار خون افراد را کاهش دهد.
با این وجود، نمی توان در کنار فواید بی شمار دوغ، از مضرات این نوشیدنی لبنی سخنی نگفت. سطح سدیم موجود در دوغ بالاست و بعضی افراد به این نوشیدنی نمک می افزایند. از این رو، کسانی که به دنبال کاهش فشار خون هستند نباید در مصرف دوغ نمک دار زیاده روی نمایند.
همچنین مشاهده شده است که بعضی افراد که دارای عدم تحمل به لاکتوز هستند، در زمان مصرف دوغ علائم آلرژیک نشان داده اند.
منبع: جام جم آنلاین