آشنایی با پماد چشمی اریترومایسین و چگونگی مصرف آن
به گزارش مجله فناوری، خبرنگاران | سرویس سلامت - چشم عضو بسیار حساسی در بدن بوده و ضروری است به هنگام درد و ناراحتی سریعا به چشم پزشک مراجعه کنیم. مسائل چشمی متعدد هستند اما معمولا اولین نشانه های بیماری های چشمی آبریزش، سوزش و قرمزی چشم است. بیماری های چشمی به دلایل مختلفی بروز می نمایند. قرار دریافت در محیط های آلوده و پر از گرد و غبار، استفاده از لنزهای زیبایی یا مواد آرایشی نامرغوب و… همگی می توانند در بروز عفونت چشم و سایر مسائل مربوط به آن موثر باشند. در صورتیکه چنین علائمی را مشاهده کردید باید در اسرع وقت به چشم پزشک مراجعه کنید. در خیلی از موارد پزشک بعد از انجام معاینات لازم قطره یا پماد چشمی لازم را تجویز می نماید. در ادامه به معرفی به معرفی پماد چشمی اریترومایسین و همچنین چگونگی استفاده از آن می پردازیم.
پماد چشمی اریترومایسین چیست؟
پماد اریترومایسین (Erythromycin) از داروهای آنتی بیوتیک است که به منظور درمان عفونت هاى خارجى چشم مانند کونژونکتیویت کلامیدیائى و گونوکی توسط پزشک تجویز می شود. از این دارو، به عنوان پروفیلاکسى براى عفونت چشمى نوزادان هم استفاده می شود.
نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نام های تجاری | AK-Mycin, Ilotycin |
موارد مصرف | استریل کننده چشم، درمان عفونت های چشمی |
عوارض | کاهش ترمیم، زخم هاى قرنیه، تارى دید (مرجع: 1) |
تداخل دارویی | در این رابطه با پزشک مشورت شود (مرجع: 2) |
مقدار و نحوه مصرف پماد چشمی اریترومایسین
میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک مشخص شود. به طور معمول و بنا به صلاح دید پزشک روزی 1 الی 4 مرتبه از این دارو استفاده می شود. به این منظور قبل از اینکه از پماد چشمی بهره ببرید دست ها را به خوبی شسته و تیوب را با یک دست نگاه دارید و با دست دیگر پلک زیرین را به پایین بکشید. پس از آن مقدار تجویز شده از پماد چشمی را درون پلک داخلی چشم قرار داده و چشم را بسته و 1 الی 2 دقیقه صبر کنید.
نکاتی که در رابطه با مصرف پماد چشمی اریترومایسین باید بدانید
- در صورتیکه با مصرف این دارو دچار خارش، اشک ریزش، قرمزی و تورم شدید، به پزشک مراجعه کنید. ممکن است نسبت به این دارو حساسیت داشته باشید.
- پمادهای چشمی حداکثر یک ماه پس از باز شدن درب آنها، باید دور ریخته شوند.
- دارو را دقیقاً به شیوه گفته شده، مصرف کنید.
- در زمان استفاده از پماد چشمى ممکن است تارى دید به وجود آید.
- نوک ظروف محتواى دارو، به دلیل حساسیتی که چشم ها دارند نباید با چشم تماس پیدا کند.
- در صورت عفونت مجرای اشکی، کمپرس گرم و مالش دادن ملایم پوست محل مجرای اشکی می تواند به درمان یاری کند.
- به دلیل بروز تاری دید در صورت استفاده از این دارو، توصیه می شود از آن به هنگام شب استفاده شود.
- در صورتی که پس از 3 روز از مصرف هر نوع پماد چشمی هنوز هم ناراحتی چشم ادامه داشته باشد، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.
- این دارو حتما باید توسط پزشک تجویز شود. آن را خودسرانه مصرف نکنید.
امیدوارم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
برگرفته از: drugs.com
منبع: setare.com