آیا در دوران طلایی گوشی های مقرون به صرفه قیمت هستیم؟
به گزارش مجله فناوری، روزی روزگاری گوشی های مقرون به صرفه قیمت حرف چندانی برای گفتن نداشتند. در آن دوران گوشی های گلکسی A سامسونگ به عنوان گوشی های بی کیفیت و معمولی در نظر گرفته می شدند و شرکت هایی مانند شیائومی هم یا اصلا وجود نداشتند یا اینکه گوشی های ساخت آن ها توجه زیادی جلب نمی کردند. اما حالا اوضاع تغییر نموده و در دوران طلایی گوشی های مقرون به صرفه قیمت قرار داریم.
البته بدون شک همچنان محدودیت ها دیده می شوند. به عنوان مثال یک گوشی با قیمت زیر 500 دلار در زمینه دوربین رقیب قدرتمندی برای پرچم داران هزار دلاری نیست. با این حال خوشبختانه این نوع گوشی ها روزبه روز مجذوب نماینده تر می شوند و در ازای پرداخت مبالغ نه چندان زیاد، کاربران امکانات متنوعی را دریافت می نمایند.
زمانی که سخت افزار با نرم افزار روبه رو می گردد
با وجود دستاوردهایی که در گوشی های پرچم دار دیده ایم، این نوع گوشی ها بعضی ویژگی های پرطرفدار را هم کنار گذاشته اند. به عنوان مثال در حال حاضر برای بهره گیری از یک ویژگی محبوب مانند جک هدفون تقریبا چاره ای جز انتخاب از بین گوشی های ارزان قیمت ندارید. همین موضوع تا حدی برای درگاه کارت حافظه microSD هم دیده می گردد که متأسفانه شرکت های مهمی مانند سامسونگ، این قابلیت را از پرچم داران خود کنار گذاشته اند.
البته وقتی درباره سخت افزار گوشی های ارزان قیمت و ارزان صحبت می کنیم، نباید فقط ویژگی هایی که در مدل های پرچم دار قرار ندارند را در نظر بگیریم. از سوی دیگر باید خاطرنشان کنیم بعضی از ویژگی هایی که در گذشته فقط در گوشی های پرچم دار دیده می شدند، حالا به گوشی های ارزان قیمت هم راه پیدا نموده اند. به عنوان مثال می توانیم به گوشی پوکو X4 پرو اشاره کنیم که از نمایشگر 120 هرتز اولد و دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی بهره می برد. این در حالی است که با پرداخت تقریبا 300 دلار می توانید این گوشی را خریداری کنید. از سوی دیگر نباید پشتیبانی این گوشی از شارژ سریع 67 واتی را از قلم بیندازیم.
در همین زمینه نباید گوشی های میان رده گوگل مانند پیکسل 5a و حتی پیکسل 4a 4G را از قلم بیندازیم. اگرچه این گوشی ها به طور محدود راهی بعضی بازارها شده اند، اما روی هم رفته نمی توانیم مجذوب نمایندهیت آن ها را کتمان کنیم. هر دو گوشی از نظر دوربین کیفیت فوق العاده ای را به ارمغان می آورند. از سوی دیگر باید به بهره گیری بعضی از گوشی های ارزان از ویژگی های نرم افزاری ارائه شده برای پرچم داران هم اشاره کنیم. به عنوان مثال همان OneUI استفاده شده برای سری گلکسی S22، عملا تفاوت زیادی با نرم افزار استفاده شده برای گلکسی A13 ندارد و مهم ترین تفاوت آن ها این است که در مدل ارزان تر، رابط کاربری دیرتر آپدیت می گردد.
در بازار آمریکا، گوشی های شرکت هایی مانند شیائومی و ریلمی به فروش نمی رسند و به همین دلیل میان رده های ساخت سامسونگ و گوگل در این کشور هواداران زیادی دارند. اما در بازارهای جهانی، شیائومی و ریلمی توانسته اند در این حوزه روزبه روز سروصدای بیشتری راه بیندازند. شیائومی با استفاده از برندهای زیرمجموعه خود مانند ردمی و پوکو در بازارهای مختلفی حضور دارد و توانسته سروصدای زیادی را ایجاد کند. بعلاوه باید به ریلمی هم اشاره کنیم که طی چند سال گذشته با رشد شگفت انگیزی روبرو شده است.
راستا پیش رو
در نهایت ارائه سخت افزارهای تازه و مجذوب نماینده برای گوشی های ارزان قیمت فقط تا حدی جواب می دهد. سازندگان این نوع گوشی ها همیشه باید مراقب بالا نرفتن قیمت نهایی باشند و به همین دلیل گاهی اوقات ویژگی های مهمی را فدای معینه های دیگر می نمایند. به عنوان مثال می توانیم به ریلمی 8 پرو اشاره کنیم که از دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی بهره می برد ولی از طرف دیگر نمایشگر آن مبتنی بر رفرش ریت 60 هرتز است و حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر آن هم حرفی برای گفتن ندارد.
از سوی دیگر باید به کم توجهی نسبت به نرم افزار این نوع گوشی ها اشاره کنیم. اگرچه سامسونگ و گوگل برای انواع و اقسام گوشی های خود نرم افزار آن ها را تا حد قابل توجهی بهینه سازی می نمایند، اما مثلا درباره شیائومی و ریلمی شاهد این هستیم که بسیاری از مدل های ارزان قیمت در زمینه نرم افزاری با باگ ها و مسائل مختلفی روبه رو می شوند. سامسونگ که روزی روزگاری در زمینه نرم افزاری یکی از بدترین شرکت های صنعت موبایل بود، طی چند سال گذشته توانست در این زمینه خود را متحول کند. بنابراین دیگر شرکت ها هم بدون شک می توانند چنین کاری را انجام دهند.
بعلاوه شرکت هایی مانند شیائومی باید توجهی بیشتری به آپدیت گوشی های ارزان قیمت خود نشان بدهند. به عنوان مثال اگرچه بیشتر این گوشی ها 2 نسخه تازه اندروید را دریافت می نمایند، ولی معلوم نیست که این دو نسخه در چه زمانی ارائه می شوند. پوکو X4 پرو حدود 6 ماه بعد از معرفی اندروید 12 راهی بازار شد ولی این گوشی از اندروید 11 بهره می برد و هنوز هم اندروید 12 را دریافت ننموده است.
با وجود این نقدها، باید اذعان کنیم که به لطف کوشش های شرکت هایی مانند سامسونگ و شیائومی، در حال حاضر در دوران طلایی گوشی های ارزان قیمت قرار داریم. به همین دلیل اگر برای خرید گوشی تازه نمی خواهید یا نمی توانید مبلغ بسیار زیادی را هزینه کنید، باز هم از ویژگی های مجذوب نمایندهی بهره مند خواهید شد. فقط در این میان باید از بین گوشی های مختلف و ویژگی های آن ها اولویت های خود را معین کنید. زیرا مثلا اگر یک گوشی ارزان قیمت از چیپست قدرتمندی بهره می برد، احتمالا دوربین چندان باکیفیتی ندارد.
به نظر شما آیا فرایند عرضه گوشی های ارزان قیمت مجذوب نماینده طی سال های آینده هم ادامه پیدا می نماید؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با ما و دیگران در میان بگذارید.
منبع: Android Authority
منبع: دیجیکالا مگ