طرز تهیه ترشی کدو حلوایی به 2 روش هندی و با گوجه فرنگی

به گزارش مجله فناوری، ترشی کدو حلوایی هندی و ترشی کدو حلوایی با گوجه فرنگی دو نوع ترشی خوشمزه هستند که به دو روش متفاوت تهیه می شوند و ادویه های متنوعی در آنها کاربرد دارد.

طرز تهیه ترشی کدو حلوایی به 2 روش هندی و با گوجه فرنگی

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور ارزان هند ما را تجربه کنید. از دهلی، آگرا و جیپور دیدن کنید و در شهر زیبای بمبئی قدم بزنید، در محیط زیبای فیلم های هندی از لحظات لذت ببرید.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - از آنجا که کالری کدو حلوایی کم است و در هر 100 گرم آن تنها 42 کالری دارد، در رژیم های غذایی کم کالری و برای کاهش وزن استفاده می گردد. این ماده غذایی باارزش و پرخاصیت در تهیه انواع دسر با کدو حلوایی، آش کدو حلوایی، سوپ کدو حلوایی و … به کار می رود. ترشی کدو حلوایی از دیگر فراورده های آن است که در این مطلب قصد داریم به آن بپردازیم. در ادامه با طرز تهیه دو نوع ترشی کدو حلوایی با ما همراه باشید …

طرز تهیه ترشی کدو حلوایی هندی

مواد لازم
کدو حلوایی1 کیلوگرم
سرکه2 پیمانه
چوب دارچین1 عدد
پوست لیمو ترش1 عدد
دانه فلفل سیاه10 عدد
شکر1 قاشق غذاخوری
زنجبیل تازه1 تکه کوچک
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. پوست لیمو ترش را تمیز بشویید، آن را به صورت خلالی خرد کنید و در قابلمه کوچکی بریزید.
  2. سرکه، دانه فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه نموده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  3. زنجبیل را خرد نموده و زمانی که سرکه گرم شد، همراه با شکر و دارچین به قابلمه اضافه کنید.
  4. مواد را هم بزنید و صبر کنید تا شکر در سرکه حل گردد.
  5. در این فاصله، پوست کدو حلوایی را گرفته و آن را به هر شکل دلخواهی خرد کنید.
  6. تکه های کدو حلوایی را به قابلمه اضافه نموده و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه بپزد.
  7. پس از 15 دقیقه، حرارت را خاموش نموده و اجازه دهید ترشی کدو حلوایی خنک گردد.
  8. ترشی کدو حلوایی را پس از خنک شدن در بطری شیشه ای استریل ریخته و به اندازه یک بند انگشت روی آن را با روغن مایع بپوشانید تا هوا به داخل ترشی نفوذ نکند.
  9. در شیشه را محکم بسته و در یخچال قرار دهید.
  10. ترشی کدو حلوایی پس از یک روز آماده است و می توانید ان را مصرف کنید.
  11. ترشی کدو حلوایی را در یخچال نگهداری و حداکثر تا یک هفته مصرف کنید، زیرا خیلی زود خراب می گردد.

طرز تهیه ترشی کدو حلوایی با گوجه فرنگی

مواد لازم
پیاز قرمز متوسط2 عدد
سیر3 حبه
زنجبیل2.5 سانتی متر
روغن30 میلی لیتر
دانه شنبلیله1 قاشق چایخوری
کدو حلوایی500 گرم
فلفل سبز تند2 عدد
پودر گشنیز1 قاشق غذاخوری
پودر زیره1 قاشق غذاخوری
زردچوبه1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی خرد شده400 گرم
آبلیموی ترش1 فنجان
پوست رنده شده لیمو ترش1 قاشق غذاخوری
سرکه سیب450 میلی لیتر
نمک دریا1.5 قاشق چایخوری
شکر قهوه ای250 گرم

دستور تهیه:

  1. برای تهیه ترشی با این میزان مواد به یک بطری شیشه ای یک لیتری احتیاج دارید که قبل از استفاده باید آن را استریل کنید.
  2. برای استریل کردن شیشه، درپوش لاستیکی در شیشه را جدا نموده، سپس شیشه را به مدت 30 دقیقه در فری که روی حرارت 100 درجه سانتیگراد گرم نموده اید، قرار دهید.
  3. درپوش لاستیکی را به مدت 10 دقیقه در آب جوش قرار دهید، سپس آن را از آب جوش خارج نموده و روی پارچه نخی تمیزی قرار دهید تا خشک گردد.
  4. پیاز ها را پوست گرفته و به صورت حلقه های نازکی برش بزنید.
  5. سیر و زنجبیل را پوست گرفته و رنده کنید.
  6. روغن را در تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد، سپس دانه های شنبلیله را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا صدای ترکیدن دانه ها به گوش برسد.
  7. پیاز خرد شده، زنجبیل و سیر رنده شده را به تابه اضافه کنید و به تفت دادن مواد ادامه دهید تا عطر آن ها خارج گردد.
  8. پودر گشنیز، پودر زیره و زردچوبه را به تابه اضافه نموده و به مدت یک دقیقه به تفت دادن مواد ادامه دهید.
  9. گوجه فرنگی خرد شده را به تابه اضافه نموده و صبر کنید تا محتویات داخل تابه به مدت چند دقیقه بر روی حرارت ملایم بجوشند، سپس پوست رنده شده لیمو را به تابه اضافه کنید.
  10. پوست کدو حلوایی را گرفته و گوشت آن را به صورت مکعب های هم اندازه خرد کنید.
  11. فلفل سبز را از طول برش زده و تخم های وسط آن را خارج کنید.
  12. کدو حلوایی و فلفل سبز را در تابه ریخته و آبلیمو و سرکه سیب را به آن اضافه کنید.
  13. اجازه دهید مواد به نقطه جوش رسیده و کدو حلوایی بپزد.
  14. پس از پختن کدو حلوایی، آن را از تابه خارج نموده، در کاسه ای بریزید و کنار بگذارید.
  15. نمک و شکر را به مواد داخل تابه اضافه نموده و اجازه دهید بجوشند تا غلیظ شوند.
  16. کدو حلوایی را مجددا به تابه برگردانده و پس از گرم شدن آن، حرارت را خاموش کنید.
  17. ترشی کدو حلوایی را به همان صورت داغ داخل شیشه استریل ریخته، در شیشه را محکم ببندید و اجازه دهید در دمای محیط خنک گردد.
  18. این ترشی پس از چند هفته آماده مصرف است.

سخن آخر

رنگ نارنجی درخشان کدوحلوایی به خاطر وجود مقادیر زیادی بتاکاروتن در آن است. افرادی که از رژیم های غذایی غنی از بتاکاروتن پیروی می نمایند، کم تر در معرض ابتلا به سرطان قرار می گیرند. امیدواریم این ترشی خوشمزه را درست کنید و با مصرف آن از خواص بی نظیر کدو حلوایی برخوردار شوید. پیشنهاد می کنیم طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک و بدون آهک را نیز در خبرنگاران بخوانید.

منبع: setare.com
انتشار: 16 تیر 1400 بروزرسانی: 16 تیر 1400 گردآورنده: silax.ir شناسه مطلب: 1196

به "طرز تهیه ترشی کدو حلوایی به 2 روش هندی و با گوجه فرنگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی کدو حلوایی به 2 روش هندی و با گوجه فرنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید