کوفته روسی (کوفته تفتلی)، رسپی اصلی رستوران های روسیه
به گزارش مجله فناوری، کوفته روسی یا کوفته تِفتِلی، یکی از انواع غذاهای خوشمزه و محبوب در سراسر دنیاست که به عنوان و سرو می گردد. این کوفته با مواد ساده ای تهیه می گردد ولی در عین حال، بسیار مقوی است. معمولا کوفته تفتلی روسی، در سس گوجه یا سس خامه، طعم دار می گردد و بافت نرمی می گیرد. کوفته روسی را می توانید با برنج یا نان سرو کنید. در این مقاله از در ، طرز تهیه کوفته روسی و نکات پخت و خوشمزه شدن کوفته تفتلی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کوفته روسی (برای 4 تا 6 نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده مخلوط | 300 گرم |
جعفری ساطوری شده | 150 گرم |
پیاز | 3 عدد |
آبلیموی تازه | 1 قاشق غذاخوری |
برنج | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
تخم مرغ | 1 عدد |
سیر تازه | 2 حبه |
گوجه فرنگی | 3 عدد میانه |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چای خوری |
شکر | 1 قاشق چای خوری |
پودر فلفل قرمز | نوک قاشق چای خوری |
روغن و نمک | به مقدار کافی |
خامه صبحانه | 1 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
نان یا برنج برای سرو | به مقدار کافی |
مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد اولیه: 30 دقیقه
زمان مورد احتیاج برای پخت کوفته روسی: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه کوفته روسی
کوفته روسی یک غذای لذیذ و ساده، برای مهمانی ها و دورهمی هاست که می توانید با طی کردن مراحل زیر، آن را تهیه و با نان یا برنج سرو کنید.
مرحله اول: مواد کوفته روسی را آماده کنید
در ابتدا، برنج را به خوبی بشویید و در یک قابلمه بریزید. کمی آب به برنج اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا برنج نیم پز گردد. احتیاجی به پختن کامل برنج نیست. سپس برنج را آبکش کنید. جعفری تازه را پاک کنید و آنها را بشویید و آبکش کنید. جعفری های تازه را روی تخته آشپزی، به صورت ریز و ساطوری شده، خرد کنید.
در صورت تمایل می توانید انواع برنج ایرانی و خارجی با کیفیت را به روش های اینترنتی و از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: پیاز و ادویه ها را آماده کنید
در این مرحله، پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. روغن که داغ شد، پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا کاملا سرخ شوند. سپس پیازها را کنار بگذارید. سپس در یک کاسه، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و نمک را بریزید و با هم مخلوط کنید. این ادویه ها را هم کنار بگذارید.
برای خرید روغن سرخ کردنی و پخت پز، پیاز داغ آماده منجمد و انواع ادویه غذا می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله سوم: مواد کوفته تفتلی را با هم مخلوط کنید
در یک کاسه مناسب، جعفری خرد شده را بریزید و تخم مرغ را در آن بشکنید. تخم مرغ را هم بزنید تا از سفیده آن از لختگی خارج گردد. سپس گوشت چرخ نموده، برنج نیم پز شده، نصف پیاز داغ و نصف ادویه ها را اضافه کنید. همه مواد را با دست ورز بدهید تا کاملا با هم مخلوط شوند و مایه یکدستی داشته باشید. مایه کوفته را در یخچال بگذارید تا کمی استراحت کند و منسجم تر گردد.
تخم مرغ را به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله چهارم: مواد سس کوفته روسی را آماده کنید
برای تهیه سس کوفته روسی، فلفل دلمه ای ها را بشویید و به صورت حلقه ای خرد کنید. گوجه فرنگی ها را هم بشویید و آنها را هم حلقه حلقه برش بزنید. سیرها را پوست بگیرید و رنده کنید. در یک تابه، نصف پیاز داغ ها را بریزید و روی حرارت بگذارید. کمی روغن اضافه کنید و سیر رنده شده و رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه فرنگی) را به پیاز داغ ها بیفزایید. رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا طعم خام آن گرفته گردد و رنگ باز کند.
برای خرید پودر سیر و رب گوجه فرنگی تازه می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله پنجم: سس کوفته تفتلی را آماده کنید
سپس نصف مخلوط ادویه هایی را که کنار گذاشته بودید، شکر و آبلیمو را اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید تا طعم خام ادویه ها هم گرفته گردد. فلفل دلمه ای ها و گوجه فرنگی های حلقه ای شده را کف تابه بچینید. در ادامه، به مقدار 3 لیوان دسته دار فرانسوی آب، به تابه اضافه کنید. درب تابه را ببندید و اجازه دهید سس کوفته روسی غلیظ گردد.
شکر با قیمت دولتی و آبلیموی تازه را با خرید اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله ششم: کوفته روسی را فرم دهید
بعد از اینکه مایه کوفته روسی، منسجم شد، آن را از یخچال بیرون بیاورید. به مقدار یک نارنگی کوچک یا یک تخم مرغ، از مایه کوفته بردارید و بین دست هایتان گلوله کنید. کوفته را در یک سینی کنار بگذارید. همه کوفته های روسی را به همین شکل و در همین مقدار، درست کنید. سپس در یک تابه جدا، مقداری روغن بریزید و وقتی داغ شد، کوفته ها را در آن سرخ کنید تا روی آنها طلایی گردد.
مرحله هفتم: کوفته تفتلی را بپزید
در آخر، وقتی سس کوفته روسی غلیظ شد، به مقدار 1 ملاقه از سس را در یک کاسه کوچک بریزید و خامه صبحانه را به آن اضافه کنید. سس کوفته روسی و خامه را با چنگال هم بزنید تا از لختگی خارج گردد. سپس سس و خامه را به تابه برگردانید و هم بزنید. در ادامه کوفته ها را در تابه بچینید، طوری که روی هم قرار نگیرند و سس کوفته تا نصف یا 2/3 کوفته ها را بپوشاند.
مرحله هشتم: کوفته روسی را سرو کنید
مقداری از سس کوفته را روی کوفته ها بریزید تا همه کوفته ها آغشته به سس شوند. درب تابه را به مدت 10 تا 15 دقیقه، به صورت نیمه باز بگذارید تا کوفته ها با سس بپزند و طعم سس بگیرند. بعد می توانید شعله را خاموش نموده و کوفته تفتلی را با برنج یا نان و انواع سالاد یا ترشی () سرو کنید.
انواع نان و انواع ترشی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته گوشت فوری
نکات تکمیلی طرز تهیه کوفته تفتلی روسی
- کوفته روسی، مقدار کوچک تری نسبت به کوفته تبریزی (طرز تهیه کوفته تبریزی) دارد و از کوفته قلقلی درشت تر است. این کوفته ها در مقدار نارنگی کوچک، فرم داده می شوند.
- در صورت تمایل می توانید به جای پیاز داغ، از پیاز رنده شده که آب آن گرفته شده است، بهره ببرید.
- به جای جعفری تازه ساطوری شده، می توانید از جعفری خشک یا سبزیجات معطر دلخواه بهره ببرید. انواع سبزی معطر خشک را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
- می توانید داخل کوفته های روسی را زرشک تفت داده هم بریزید و آن را ببندید. زرشک را به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
- برای طرز تهیه کوفته روسی در فر، سس کوفته را جداگانه درست کنید. کوفته های روسی را هم بعد از فرم دادن، در روغن، سرخ کنید. سپس در یک قالب مناسب فر، سس را بریزید و کوفته ها را در آن بچینید. قالب را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد، به مدت 15 دقیقه بپزید. سپس کوفته های روسی را از فر بیرون بیاورید و سرو کنید.
رازهای خوشمزه شدن کوفته روسی
برای جلوگیری از باز شدن کوفته روسی چه کنیم؟
- مایه کوفته روسی را بعد از آماده کردن، در یخچال به مدت 30 دقیقه استراحت دهید.
- کوفته های روسی را بعد از فرم دادن، در روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی دربیایند.
- در زمان پخت کوفته های روسی، درب تابه را نیمه باز بگذارید.
سس کوفته روسی با چی درست میشه؟
سس کوفته روسی با پیاز داغ، رب گوجه فرنگی یا پوره گوجه، فلفل دلمه ای حلقه ای شده و ادویه های معطر، شکر و آب درست می گردد. معمولا به این ترکیب، خامه و آبلیمو هم اضافه می گردد که افزودن آنها اختیاری است.
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
منبع: افق کوروش