طرز تهیه پیتزا اسکرامبل برای صبحانه با 16 نکته شگفت انگیز!
به گزارش مجله فناوری، پیتزا اسکرامبل (Scrambled Egg Breakfast Pizza) یکی از خلاقانه ترین است که معمولا به عنوان ، برانچ یا سرو می گردد. در تهیه این پیتزای خوشمزه، باید اسکرامبلد اگ (Scrambled Eggs) یا همان تخم مرغ هم زده را همراه با سبزیجات دلخواه و پنیر روی خمیر پیتزا قرار دهید. شما می توانید پیتزا اسکرامبلد را هم به صورت معمولی و هم به صورت کم کالری، گیاهی، وگان یا حتی در ترکیب با مواد گوشتی در فر یا بدون فر در تابه روی گاز درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه پیتزا اسکرامبل به روش های مختلف را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه پیتزا اسکرامبل در یک نگاه
برای تهیه پیتزا اسکرامبل در فر، ابتدا فر را روی دمای 180 تا 200 درجه سانتی گراد گرم کنید. پیاز، قارچ و فلفل دلمه ای را خرد کنید و با کمی روغن یا کره تفت دهید تا آبشان کشیده گردد. در صورت تمایل، سوسیس یا ژامبون خرد شده را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس ادویه ها را بیفزایید و پس از آماده شدن مایه پیتزا، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید. تخم مرغ ها را با شیر، نمک و فلفل هم بزنید و در تابه ای جداگانه با کره به سبک اسکرامبل نیم پز کنید.
سپس، خمیر پیتزا را روی سینی فر بگذارید؛ روی خمیر پیتزا کمی روغن زیتون بمالید و میزانی پنیر بریزید. سپس تخم مرغ هم زده، مواد تفت داده شده و به جای مانده پنیر را اضافه کنید. در صورت تمایل، کمی آویشن یا ریحان خشک هم روی پیتزا بپاشید. در ادامه، پیتزا را برای 10 الی 15 دقیقه در طبقه میانی فر بپزید تا پنیر طلایی و لبه های خمیر برشته گردد.
مواد لازم برای تهیه پیتزا اسکرامبل (برای 2 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
تخم مرغ | 4 عدد |
شیر یا خامه | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
خمیر پیتزا آماده | 1 عدد |
پنیر موزارلا (رنده شده) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
پنیر چدار (اختیاری) | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
فلفل دلمه ای رنگی | نصف یک عدد |
قارچ | 2 عدد |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد کوچک |
سوسیس یا کالباس (اختیاری) | 2 عدد |
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پاپریکا | به میزان لازم |
روغن زیتون | به میزان کافی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 الی 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت پیتزا اسکرامبل: بین 10 الی 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه پیتزا اسکرامبل در فر
طرز تهیه پیتزا اسکرامبل برای صبحانه، برانچ یا شام سبک با استفاده از تخم مرغ هم زده یا جایگزین های گیاهی آن در فر یا بدون فر همراه با سبزیجات دلخواه و انواع پنیر قابل انجام است.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه پیتزا اسکرامبل برای صبحانه، ابتدا باید فر را روشن نموده و روی دمای 180 تا 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس، فلفل دلمه ای و قارچ ها را به خوبی بشویید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. فلفل دلمه ای را به صورت نگینی و قارچ ها را به صورت اسلایسی برش بزنید. پیاز شسته شده و بدون پوست را هم به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.
در صورت تمایل، برای خرید قارچ می توانید به روش هایو اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: پیاز را تفت دهید
حالا، میزانی کره یا روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، پیازهای خرد شده را به این تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سبک و شفاف شوند.
برای خرید کره، پیاز داغ آماده و روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: باقی سبزیجات را اضافه کنید
پس از سبک شدن پیاز، تکه های فلفل دلمه ای خرد شده و قارچ اسلایسی را نیز به این تابه اضافه کنید. مواد داخل تابه را به خوبی هم بزنید و حدود 5 دقیقه صبر کنید تا فلفل دلمه ای و قارچ نیز روی حرارت میانه تفت ببینند و نیم پز شوند. توجه داشته باشید، در این مرحله باید آب قارچ کاملا کشیده گردد.
مرحله چهارم: سوسیس یا ژامبون را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه پیتزا اسکرامبلد، وقت آن است که سوسیس یا کالباس را نیز به مقدار دلخواه برش بزنید. سپس، تکه های سوسیس یا کالباس یا هر دو را به تابه حاوی سبزیجات نیم پز اضافه کنید. محتویات تابه را به خوبی هم بزنید و اجازه دهید سوسیس و ژامبون نیز کمی تفت بخورند. افزودن این مواد به پیتزا اسکرامبلد کاملا اختیاری است؛ بنابراین، بسته به طبع و ذائقه می توانید از این مرحله چشم پوشی کنید.
برای خرید انواع سوسیس و کالباس می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: ادویه ها را اضافه کنید
پس از تفت خوردن همه مواد داخل تابه، وقت آن است که پودر سیر، فلفل سیاه، پاپریکا و دیگر ادویه های دلخواه تان را نیز به این تابه بیفزایید. محتویات تابه را دوباره هم بزنید و اجازه دهید، ادویه ها نیز برای یک دقیقه تفت ببینند تا عطرشان آزاد گردد. دقت کنید، آب این مواد کاملا کشیده شده باشد تا هنگام قرار گرفتن روی نان، خمیر پیتزا را خیس ننمایند. سپس، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.
برای خرید انواع ادویه ها مانند پودر سیر، فلفل و پاپریکا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: اسکرامبلد اگ را آماده کنید
حالا وقت آن است که سراغ آماده کردن اسکرامبلد اگ یا همان تخم مرغ هم زده بروید. برای این منظور، تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید. سپس، شیر یا خامه را همراه با کمی نمک و فلفل به این کاسه اضافه کنید. این مواد را با چنگال یا همزن دستی به خوبی هم بزنید تا کاملا یکنواخت شوند.
برای خرید تخم مرغ، شیر، خامه صبحانه و نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: مایه تخم مرغی را بپزید
در این مرحله از طرز تهیه پیتزا اسکرامبل، میزانی کره را در یک تابه دیگر (ترجیحا نچسب) بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب گردد. سپس، مخلوط تخم مرغ را به این تابه اضافه کنید. این مایه تخم مرغی را باید با حرکات دورانی ملایم از کناره ها به سمت مرکز تابه حرکت دهید تا تخم مرغ ها کم کم آغاز به بستن نمایند؛ اما کاملا خشک نشوند. توجه داشته باشید، اسکرامبلد اگ باید لطیف و کمی نرم باقی بماند؛ چون در مرحله بعد در فر پخته خواهد شد.
مرحله هفتم: خمیر پیتزا را آماده کنید
اگر از خمیر پیتزای آماده استفاده می کنید، کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر پیتزا را روی سینی فر قرار دهید. با چنگال چند سوراخ کوچک روی خمیر پیتزا ایجاد کنید تا هنگام پخت پف نکند. در صورت تمایل، می توانید نان پیتا یا نان لواش ضخیم را جایگزین خمیر پیتزا کنید.
برای خرید انواع خمیر پیتزای آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: پنیرها را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه اسکرامبل با پنیر، وقت آن است که با یاری فرچه آشپزی، سطح خمیر پیتزا را با کمی روغن زیتون چرب کنید. سپس، حدود یک سوم از کل پنیر موزارلای رنده شده و چدار را روی خمیر پیتزا بریزید.
برای خرید روغن زیتون و انواع پنیر پخت وپز مانند موزارلا و چدار می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله نهم: مایه پیتزا اسکرامبل را روی خمیر بگذارید
اکنون باید تخم مرغ اسکرامبل شده را روی خمیر پیتزا پخش کنید. سپس، ترکیب سبزیجات تفت خورده و سوسیس را به صورت یکنواخت روی تخم مرغ ها بریزید. در ادامه، به جای مانده پنیرها را نیز روی سطح پیتزا اضافه کنید. در صورت تمایل، می توانید کمی آویشن یا ریحان خشک نیز به عنوان طعم دهنده نهایی به پیتزا اسکرامبلد بیفزایید.
برای خرید انواع سبزیجات خشک شده مانند آویشن و ریحان می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دهم: پیتزا اسکرامبل را در فر بپزید
تا الان فر مطمئنا گرم شده و برای پخت پیتزا آماده است. بنابراین، سینی حاوی پیتزا اسکرامبل را در طبقه میانی فر گرم بگذارید و اجازه دهید این پیتزا به مدت 10 الی 15 دقیقه بپزد. توجه داشته باشید، تمامی مواد به کار رفته در رویه پیتزا قبلا پخته شده اند؛ بنابراین، هدف اصلی از قرار دادن پیتزا در فر این است که پنیرها ذوب شده و لبه های خمیر برشته گردد.
وقتی پنیر طلایی و حباب دار و زیر و لبه های خمیر نیز طلایی شد، یعنی پیتزا آماده است. مراقب باشید، پیتزا اسکرامبل را زیاد در فر نگذارید؛ در غیر این صورت، تخم مرغ ها حسابی خشک می شوند و بافت لطیف خودشان را از دست می دهند.
مرحله آخر: پیتزا اسکرامبل را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، پیتزا را از فر بیرون بیاورید و برای 2 الی 3 دقیقه کنار بگذارید تا کمی خنک گردد و پنیر خودش را بگیرد. به این ترتیب، برش زدن پیتزا آسان تر می گردد. سپس، پیتزا اسکرامبل برای صبحانه را با یک چاقوی تیز برش بزنید. در صورت تمایل، می توانید این پیتزای خوشمزه را با برگ های تازه ریحان و جعفری خرد شده تزیین کنید. این غذا هم برای صبحانه کامل و برانچ و هم برای شام سبک گزینه ای بسیار مقوی و دلچسب است.
روش تهیه پیتزا اسکرامبل رژیمی
برای تهیه نسخه رژیمی پیتزا اسکرامبل، باید از خمیر پیتزای سبوس دار یا نان لواش بهره ببرید. ضمناً، به جای تخم مرغ کامل می توانید فقط از سفیده تخم مرغ بهره ببرید. سپس، سفیده ها را با میزانی شیر کم چرب یا شیر گیاهی () هم بزنید و در تابه ای نچسب با میزان خیلی کم روغن زیتون اسکرامبل کنید.
سبزیجاتی مثل پیاز، قارچ، فلفل دلمه ای و اسفناج را بدون روغن یا با کمترین میزان روغن تفت دهید. روی خمیر هم کمی پنیر موزارلا کم چرب یا پنیر گیاهی بپاشید. مراحل پخت را عینا مانند دستور بالا دنبال کنید.
آموزش تهیه پیتزا اسکرامبل وگان (بدون تخم مرغ و لبنیات)
در طرز تهیه پیتزا اسکرامبل وگان (بدون تخم مرغ و لبنیات)، به جای تخم مرغ می توانید از ترکیب آرد نخودچی (2 قاشق غذاخوری)، آب (4 قاشق غذاخوری)، کمی زردچوبه، نمک، فلفل و پودر سیر بهره ببرید. این مایه را در تابه ای نچسب با میزان کمی روغن زیتون روی حرارت ملایم بریزید و مانند اسکرامبل معمولی با هم بزنید تا درست مثل تخم مرغ خودش را بگیرد و به تکه های نرم تبدیل گردد.
سپس، سبزیجات دلخواه مانند پیاز، فلفل دلمه ای، قارچ و اسفناج را کمی تفت دهید. خمیر پیتزای سبوس دار یا نان لواش را کف سینی بگذارید؛ ابتدا کمی پنیر گیاهی (در صورت تمایل) بریزید؛ بعد اسکرامبل نخودچی و سبزیجات را روی آن پخش نموده و با به جای مانده پنیر گیاهی یا مخلوط مخمر غذایی (nutritional yeast) و کنجد بپوشانید. این پیتزا را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 10 الی 15 دقیقه بپزید تا روی آن طلایی گردد.
دستور تهیه پیتزا اسکرامبل بدون فر در تابه روی گاز
طرز تهیه پیتزا اسکرامبل بدون فر در مراحل اولیه درست مانند رسپی بالاست؛ با این تفاوت که پس از آماده شدن مواد باید یک تابه گود با درب مناسب را روی شعله پخش کن (روی حرارت گاز) قرار دهید و کمی کف آن را چرب کنید. نان لواش یا خمیر پیتزا آماده را کف این تابه بگذارید؛ کمی پنیر (معمولی یا گیاهی) نیز روی آن بریزید.
سپس، تخم مرغ هم زده و سبزیجات را اضافه کنید و لایه دوم پنیر را روی مواد بپاشید. درب تابه را ببندید و این پیتزا را با شعله بسیار ملایم به مدت 8 الی 12 دقیقه بپزید. اجازه دهید پنیر کاملا ذوب شده و کف پیتزا طلایی و برشته گردد. برای جلوگیری از سوختن ته نان، حتما از شعله پخش کن استفاده نموده و از باز کردن درب تابه در حین پخت خودداری کنید.
نکات مهم در طرز تهیه پیتزا اسکرامبلد
- تخم مرغ هم زده یا ترکیبات جایگزین آن را فقط تا مقدار ای روی حرارت نگهدارید که نیم پز شوند؛ به این ترتیب، وقتی در فر قرار می گیرند زیادی خشک نمی شوند.
- سبزیجاتی مانند قارچ و اسفناج را باید قبل از افزودن به پیتزا حسابی تفت دهید تا کاملا بدون آب اضافی باشند.
- برای آن که خمیر تردتری داشته باشید، قبل از افزودن مواد می توانید خمیر یا نان پیتزا را به مدت 2 الی 3 دقیقه در فر گرم قرار دهید تا نیم پز گردد.
- فر را حتما از قبل گرم کنید تا پیتزا سریع و یکنواخت بپزد و رویه آن طلایی و خوش رنگ گردد.
- پنیر را در دو مرحله، یک بار زیر و یک بار روی مواد بریزید تا چسبندگی بهتر و طعم متعادل تری ایجاد گردد.
- استفاده زیاد از پنیر باعث چرب شدن بیش از مقدار پیتزا و از بین رفتن طعم تخم مرغ و سبزیجات می گردد؛ بنابراین، در مصرف پنیر تعادل را رعایت کنید.
- پیتزا را بلافاصله بعد از خارج کردن از فر برش نزنید و 2 الی 3 دقیقه به آن موقع دهید تا پنیر کمی سفت گردد.
- در صورت استفاده از نان لواش یا هر نان نازک دیگری، مراقب زمان پخت باشید تا نان نسوزد و فقط کمی برشته گردد.
- اضافه کردن مواد تازه مانند برگ ریحان، جعفری خرد شده یا گوجه فرنگی تازه بعد از پخت باعث زیبایی و طراوت بیشتر پیتزا می گردد.
- اگر قصد دارید نسخه گیاهی یا کم کالری این پیتزا را بپزید، حتما از پنیرهای گیاهی یا کم چرب و نان سبوس دار بهره ببرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن پیتزا اسکرامبل
آیا می توانیم پیتزا اسکرامبل را از قبل آماده کنیم؟
بله. می توانید مواد اسکرامبل و سبزیجات را از قبل آماده کنید و در یخچال نگه دارید؛ اما مونتاژ نهایی و پخت را ترجیحا در زمان مصرف انجام دهید.
چگونه از خیس شدن خمیر یا نان پیتزا اسکرامبل جلوگیری کنیم؟
با تفت دادن کامل سبزیجات برای کاهش رطوبت و نیم پز کردن خمیر قبل از افزودن مواد، از خیس شدن نان پیتزا جلوگیری می کنید.
آیا می توانیم از نان لواش به جای خمیر پیتزا استفاده کنیم؟
بله. نان پیتا، نان لواش سبوس دار یا تافتون نازک گزینه های عالی برای تهیه پیتزای سبک و رژیمی هستند.
چه جایگزینی برای تخم مرغ در نسخه وگان اسکرامبل وجود دارد؟
ترکیب آرد نخودچی و آب، توفو له شده، یا ترکیبات آماده وگان اسکرامبل جایگزین های مناسبی برای تخم مرغ هستند.
چگونه پیتزا اسکرامبل را کم کالری تر درست کنیم؟
استفاده از سفیده تخم مرغ، شیر گیاهی، پنیر کم چرب، نان سبوس دار و کاهش روغن مصرفی، کالری را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.
آیا می توانیم پیتزا اسکرامبل را بدون پنیر درست کنیم؟
بله. افزودن پنیر اصلا اجباری نیست. در صورت تمایل، به جای پنیر می توانید از مخمر غذایی (nutritional yeast) یا ترکیب کنجد آسیاب شده و ادویه جات برای طعم دهی بهره ببرید.
منبع: افق کوروش