طرز تهیه کمپوت گلابی بدون شکر، رژیمی و خوشمزه
به گزارش مجله فناوری، در پی یک دسر خوشمزه و سالم هستید؟ کمپوت گلابی بدون شکر را امتحان کنید! این کمپوت نه تنها طعم فوق العاده ای دارد، بلکه برای سلامتی شما هم مفید است. برخلاف کمپوت های معمولی که سرشار از شکر هستند، این کمپوت با استفاده از آب میوه طبیعی و بدون افزودن شکر اضافی تهیه می گردد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه کمپوت گلابی در شیشه و طرز تهیه مربای گلابی را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه کمپوت گلابی بدون شکر که کاملا رژیمی است و برای همه مناسب است را آنالیز می کنیم.
مواد لازم برای تهیه کمپوت گلابی بدون شکر
- گلابی 4 عدد
- آب 2 لیوان
- آبلیمو تازه 1 قاشق غذاخوری
- عسل (اختیاری) 1 تا 2 قاشق غذاخوری
- دارچین (اختیاری) 1 چوب
- وانیل (اختیاری) نوک قاشق چایخوری
طرز تهیه کمپوت گلابی بدون شکر
1. گلابی ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کمپوت گلابی بدون شکر ابتدا گلابی ها را بشویید، پوست آن ها را بکنید و هسته هایشان را خارج کنید. می توانید گلابی ها را به صورت کامل یا تکه تکه شده بهره ببرید.
2. شربت را درست کنید
در یک قابلمه، آب، آبلیمو، عسل (اگر استفاده می کنید)، دارچین و وانیل (اگر استفاده می کنید) را با هم مخلوط کنید. به جوش بیاورید و سپس حرارت را کم کنید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید.
3. گلابی ها را بپزید
گلابی های آماده شده را به شربت در حال جوش اضافه کنید. حرارت را کم کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه بجوشانید تا گلابی ها نرم شوند بعد کمپوت را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا کاملا خنک گردد و در نهایت کمپوت خنک شده را در شیشه های استریل شده بریزید. فضای خالی بالای شیشه را حدود یک تا 2 سانتی متر خالی نگه دارید و در شیشه ها را محکم ببندید. کمپوت را در یخچال یا مکانی خنک و تاریک نگهداری کنید. کمپوت بدون شکر تا 2 هفته در یخچال ماندگاری دارد.
نکات تکمیلی برای تهیه کمپوت گلابی بدون شکر
یکی از روش های نگهداری میوه ها، تهیه کمپوت است. البته عده ای به دلایل پزشکی نمی توانند میوه خام بخورند بنابراین کمپوت آن هم کمپوت بدون شکر برترین گزینه برای این افراد است. اما برای تهیه کمپوت هم مثل هر غذا یا دسر دیگری مثل طرز تهیه دسر گلابی داغ با بستنی وانیلی باید به نکات و فوت وفن های آن دقت کنید.
استفاده از انواع گلابی برای تهیه کمپوت
طرز تهیه کمپوت گلابی بدون شکر می توانید از انواع مختلف گلابی چه کال چه رسیده برای تهیه این کمپوت بهره ببرید. البته بهتر است حتما از گلابی رسیده که شیرین شده بهره ببرید چون معمولا گلابی های نرسیده و کال، ترش هستند.
استفاده از عسل یا شیره در کمپوت
یادتان باشد قبل از استفاده حتما گلابی ها را امتحان کنید و اگر گلابی ها خیلی ترش هستند، میزان آبلیمو را کمی کم کنید و اگر دوست دارید کمپوت طعم شیرین تری داشته باشد، می توانید 1 تا 2 قاشق غذاخوری عسل یا شربت خرما به شربت اضافه کنید.
استفاده از طعم دهنده های دلخواه برای تهیه کمپوت
برای تهیه انواع کمپوت و البته طرز تهیه کمپوت گلابی بدون شکر می توانید به جای دارچین و وانیل از طعم دهنده های دلخواه خود مانند زنجبیل، میخک یا جوز هندی بهره ببرید.
گلابی را زیاد نپزید
پخت بیش از حد، کمپوت گلابی ها را لطیف می نماید و این دستور را کاملا به سس تبدیل می نماید. برای داشتن یک کمپوت خوشمزه حتما آن را درشت و غلیظ نگه دارید.
ماندگاری بیشتر کمپوت گلابی
برای اطمینان از ماندگاری بیشتر کمپوت می توانید شیشه ها را به روش بن ماری استریل کنید. در این روش شیشه پر از کمپوت را در آب جوش قرار می دهند و اجازه می دهند چند جوش بزند. در طرز تهیه کمپوت هلو با ماندگاری بالا را بخوانید تا جزییات روش های ماندگاری بیشتر کمپوت را بدانید.
مجذوب کننده ترین روش مصرف کمپوت گلابی
یکی از روش های خلاقانه استفاده از کمپوت گلابی این است که آن را به شکل ریز خرد کنید و تهیه کنید و بعد در قالب های یخ ذخیره کنید تا بتوانید هر بار که آن را سرو می کنید، فقط به میزان ای که احتیاج دارید، یخ زدایی کنید.
منبع: کتاب کاله