نشست های خبری روز ششم؛ از دلال های دلار تا مهاجران افغان
به گزارش مجله فناوری، روز ششم جشنواره فیلم فجر 98 پنجشنبه 17 بهمن ماه با اکران دو اثر سینمایی کشتارگاه و مردن در آب مطهر با حضور اهالی رسانه در پردیس ملت پیگیری شد.
همچنین نتیجه شمارش آرای فیلم های نمایش داده شده در روز ششم جشنواره فیلم فجر توسط ستاد انتخاب فیلم برگزیده از نگاه تماشاگران جشنواره فیلم فجر اعلام شد و فیلم های آبادان یازده 60، دوزیست، شنای پروانه، روز بلوا، مغز استخوان، درخت گردو و روز صفر 7 فیلم برتر آرای تماشاگران سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر تا روز پنجشنبه 17 بهمن ماه اعلام شد.
دلال های دلار در لوکیشن جنوب
نشست خبری فیلم کشتارگاه به کارگردانی عباس امینی با حضور کارگردان، جواد نوروز بیگی (تهیه نماینده)، حسین فرخ زاده (نویسنده)، امیرحسین فتحی و باران کوثری (بازیگران)، احسان رفیعی جم (مدیر فیلمبرداری)، حمید نجفی راد (تدوینگر)، سحرعصرآزاد (منتقد) و با اجرای محمود گبرلو پنجشنبه هفدهم بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار گردید.
به گزارش ستاد خبری جشنواره فیلم فجر منتقد حاضر در جلسه درباره فیلم کشتارگاه گفت: من فیلم های قبلی کارگردان را آنالیز کردم، او بافت جنوب را به خوبی می شناسد و این فیلم این موضوع را در درام جاری نموده است.
عصر آزاد با بیان این مطلب که کارگردان دید خوبی به فیلم های مستند دارد توضیح داد: کشتارگاه به این مساله و نگاه او نزدیک است. بافت مستند و بافت درام در این فیلم به خوبی دنبال شده است. امینی این توانایی را دارد که با نگاه خود فیلم هایش را متمایز کند.
کارگردان کشتارگاه درارتباط با داستان فیلم گفت: به دنبال ساختن فیلم جدیدی بودیم که موضوع روز باشد. فیلم های قبلی من نتوانستند اکران عمومی خوبی داشته باشند. با انتخاب موضوع دلار و دغدغه جامعه نسبت به آن که موضوع روز است تصمیم به ساخت این فیلم گرفتم. امینی توضیح داد: در تحقیقات این فیلم دسترسی کاملی به فرایند پخش دلار در بازار نداشتیم از این رو به سمت دلارفروش های کیفی رفتیم.
حسین فرخ زاده نویسنده فیلم در ارتباط با داستان گفت: نمونه های واقعی از این داستان وجود دارد و نمونه کاراکترهای واقعی آن بعضی از دوستان من هستند. اگر هر کسی به تجربه هایش توجه کند با این موضوع در اطرافیانش روبه رو می گردد. منطقه جنوب امکانات دراماتیک زیادی برای ساخت این فیلم به ما داد.
نوروز بیگی تهیه نماینده کشتارگاه هم در ارتباط با تهیه این فیلم گفت: این قصه بسیار جسورانه بود و داستان آن را دوست داشتم. قرارداد پخش این فیلم را در زمان ساخت فیلم بستیم و برنامه ریزی های خوبی در این زمینه داشتیم.
در ادامه کارگردان کشتارگاه در ارتباط با اکران عمومی فیلم و نظرهای مردمی گفت: در چند کاری که ساختم طبیعتا در بخشی از آن به هنر پرداخته ام و این بار شانس این را داشتم که در کنار این بازیگرها فیلم بسازم. هیچ موقع در انتخاب بازیگرها به فروش فکر نکردم. فروش معادله پیچیده ای دارد. آرزوی هرکسی که فیلم می سازد این است که مورد استقبال مخاطب باشد. دوست دارم همه رده های سنی فیلم من را دوست داشته باشند و این فیلم را ببینند.
در ادامه باران کوثری در ارتباط با حقوق بازیگرها و پیشنهاد نقش براساس چهره بازیگر، گفت: تخصص بازیگری را نباید نادیده بگیریم و تنها صرف فروش را به این افراد نسبت دهیم.
امینی هم در ارتباط با سوالی مبنی بر حضورش در جشنواره برلین گفت: برای داوری در جشنواره برلین بخش جنریشن انتخاب شده ام.
امیرحسین فتحی بازیگر فیلم در ارتباط با نقش خود در کشتارگاه گفت: در این فیلم با آقای امینی گفت وگوهای زیادی درمورد نقشم داشتیم و من هم کوشش کردم به این نقش نزدیک شوم.
امینی نیز در ادامه در خصوص نقش فتحی در این فیلم شرح داد: انگیزه امیرحسین یکی از مواردی بود که من را جذب کرد. من او را در تئاتر دیده بودم و برای این نقش مناسب دیدم. او برای حضورش در یک نقش وقت و انرژی زیادی می گذارد.
صداگذار فیلم در ارتباط با صداگذاری کشتارگاه شرح داد: صدا در سالن ایراد داشت. وقتی کار تمام شد نسبت به باند سالن پخش اعتراض کردم. در این فیلم قصد داشتیم با بعضی از صداها فشاری که روی کاراکتر وجود داشت را به مخاطب نیز القا کنیم.
امینی توضیح داد: در انتخاب لوکیشن جنوب سعی کردم خروج گوسفندان از کشور را به واقعیت نزدیک کنم.
او در ارتباط با بخشی از داستان گفت: در ایران سلیقه ای برای شنیدن داستان داریم و کوشش ما بر این بود که در روایت کردن داستان موجزگویی کنیم و وقت مخاطب را نگیریم. تاکیدمان بر طرح موضوعات مهم تر بود.
امیرحسین فتحی بازیگر این فیلم هم گفت: یکی از اتفاقات جالبی که در نقش امیر افتاد؛ این بود که او مسائل اقتصادی دارد و درگیر فساد می گردد. اما در سرانجام دچار عذاب وجدان می گردد و از ادامه راهی که در پیش گرفته بود پشیمان می گردد. در قصه به خوبی به این کاراکتر پرداخته شد.
مصائب افغان ها روی پرده
نشست خبری فیلم مردن در آب مطهر به نویسندگی و کارگردانی نوید محمودی با حضور کارگردان، جمشید محمودی (تهیه نماینده)، علی مسرور، ندا جبرئیلی، سوگل خلیق، علیرضا آراء، متین حیدری نیا، پیمان مقدمی (بازیگران)، نیما جعفری جوزانی (تدوینگر) محمود دهقانی (طراح چهره پردازی)، شبنم اصغری (طراح لباس) و آرامه اعتمادی (منتقد) با اجرای محمود گبرلو پنجشنبه هفدهم بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار گردید.
به گزارش ستاد خبری جشنواره فیلم فجر، آرامه اعتمادی منتقد حاضر در نشست در ابتدا بیان داشت: از برادران محمودی به خاطر اینکه عموما سوژه های سخت را انتخاب می نمایند تقدیر می کنم. مردن در آب مطهر فیلم خوب و قابل تقدیری است و حتما دیده می گردد. او ادامه داد: بازیگران بسیار خوبی در این فیلم بازی نموده اند و تمام کوشششان را برای بهتر به تصویر کشیدن زندگی افغان ها نموده اند.
در ادامه نوید محمودی کارگردان فیلم درباره چرایی انتخاب سوژه گفت: مهم ترین مساله ای که باعث انتخاب یک سوژه برای من و برادرم می گردد دغدغه هایمان است. نشان دادن مسائل افغان ها باعث می گردد درام بهتر روایت گردد، سال های گذشته نیز درباره افغان ها فیلم ساخته ایم و فیلم هایی بوده اند که به آن ها توجه شده است. به همین دلیل قرار است با شبکه سه فیلمی درباره دو برادر جوان و پیروز افغان بسازیم.
جمشید محمودی نیز درباره پیش بینی اش از شرایط گیشه و اکران فیلم مردن در آب مطهر گفت: به گیشه امید زیادی نداریم اما مخاطبی که در ذهنمان است حتما از این فیلم استقبال خواهد نمود.
همچنین نوید محمودی، کارگردان درباره اکران این فیلم بیان کرد: قرار است این فیلم در افغانستان و تاجیکستان هم اکران گردد. در افغانستان شهر کابل تنها 6 سالن سینما دارد و در آن ها فیلم های هندی نشان می دهند. احساس می کنم اکران این فیلم در آن کشورها مقداری به بازگشت سرمایه یاری کند.
در ادامه آرامه اعتمادی منتقد گفت: برادران محمودی جزو کسانی هستند که معمولا استقبال خوبی از فیلم هایشان توسط مردم افغان می گردد و در افغانستان به عنوان افراد پیروز شناخته می شوند.
همچنین نوید محمودی در پاسخ به این سوال که چگونه بنیاد فارابی را برای دریافت وام و ساخت این فیلم مجاب کردید، گفت: شورایی در بنیاد فارابی وجود دارد که فیلمنامه ها را آنالیز می نمایند و نهایتا تعدادی را برای فراوری و پرداخت وام و تعدادی را برای شراکت انتخاب می نمایند. ما دو برادر به شدت کار می کنیم و با بودجه کم فیلم می سازیم. باتوجه به نوع بودجه ای که برای ساخت فیلم احتیاج داریم گرفتار نمی شویم. معمولا کسانی که در فراوری فیلم با ما همراه می شوند دستمزدهایشان را کمتر می نمایند یا حتی گاهی از دریافت آن صرف نظر می نمایند.
وی با اشاره به برخورد ایرانی ها با مردم افغان گفت: اگر از برخورد ایرانی ها با مردم افغان ناراحت شدید برداشت شخصی خودتان است. در فیلم من ایرانی هایی که نشان داده شده اند قاچاقچیان انسان هستند. زمان مهاجرت کسی با شما شوخی ندارد؛ زیرا هدف تنها رساندن شما به مقصد و دریافت پول است.
او در ادامه اضافه نمود: در همین فیلم پلیس حضور دارد که به پفراینده دختر گم شده رسیدگی می نماید یا حتی زنی را در فیلم می بینیم که از دختران افغان مراقبت می نماید و به آن ها سقفی برای خواب می دهد. در تمام جهان شخصیت های منفی بد هستند و شخصیت های مثبت خوب.
این کارگردان درباره فروش فیلم مردن در آب مطهر در گیشه بیان کرد: هر فیلمسازی که فیلم می سازد و به سوژه اش فکر می نماید، مانند این است که نقاشی می کشد. فکر نمی کنم این فیلم شکست بخورد مانند فیلم چند متر مکعب عشق که زمان اکران یک میلیارد و نیم فروخت و مردم از آن استقبال کردند با وجود اینکه ساعد سهیلی در آن موقع هنوز چهره نشده بود.
او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا میخواهد باز هم به ساخت فیلم درباره افغان ها ادامه دهد یا نه، بیان داشت: شاید در تلویزیون برای کسی تماشای فیلم یا سریال درباره افغان ها جذاب نباشد؛ اما در سینما مخاطب هر تصمیمی که بخواهد می گیرد و می تواند این فیلم را برای تماشا انتخاب کند یا نکند. تا روزی که احساس کنم هنوز قصه درباره افغان ها وجود دارد و جذاب است به ساخت فیلم درباره آن ها ادامه خواهم داد.
محمودی درباره اسم این فیلم بیان کرد: وقتی می گوییم مردن در آب مطهر به این معنی است که یک آدم برای رفتن به کشوری دیگر باید دین خود را کنار بگذارد و دین آن کشور را برگزیند و این اجبار به معنی مرگ است.
ندا جبرئیلی بازیگر این فیلم درباره لهجه خود در مردن در آب مطهر گفت: لهجه من در این فیلم برای عده ای از مخاطبان باورپذیر بود و عده دیگری هم بودند که این اعتقاد را نداشتند. معلمی داشتیم و با او برای بازی و گویش تمرین می کردیم. او ادامه داد: تصمیمم بر این بود که این نقش را به گونه ای بازی کنم و لهجه اش را به گونه ای ادا کنم که در یادها بماند.
متین حیدری نیا درباره غیبت خود در سینما با توجه به اینکه تجربه کار با اصغر فرهادی را در گذشته داشته، گفت: به دلایل شخصی مدتی از سینما فاصله گرفتم و می خواستم با فیلم قدرتمندتری به سینما بازگردم. کسانی که از بچگی وارد سینما می شوند بعد از مدتی از یادها می فرایند. اقای محمودی جسارت به خرج داد و با من که در کودکی وارد سینما شده بودم همکاری کرد. از این به بعد با انرژی و حساسیت بیشتری به کارم ادامه خواهم داد.
سوگل خلیق نیز درباره همکاری با برادران محمودی در این فیلم گفت: هرگز به بازی در فیلم های برادران محمودی نه نمی گویم. از هر شکل و اندازه همکاری با برادران محمودی استقبال می کنم. بازی در چنین نقش هایی که احتیاج به لهجه دارد چالش برانگیز و برایم جذاب است.
نوید محمودی همچنین در پاسخ به این سوال که احتمال حضور فیلمش در بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر را می داد یا خیر گفت: قطعا این فکر را می کردم حتی این فیلم باید جایزه بگیرد، از علی مسرور حتما باید تقدیر گردد.
علی مسرور بازیگر فیلم مردن در آب مطهر گفت: من اصالتا کرد هستم و زبان کردی و افغان تقریبا شبیه هم هستند. ما با مشاور زبان ده روز و روزی هفت ساعت زبان تمرین می کردیم و درنهایت با آمادگی کامل جلو دوربین رفتیم.
محمودی همچنین خاطر نشان کرد: بنیاد سینمایی فارابی 27 درصد از بودجه این فیلم را تامین کرد.
منبع: دیجیکالا مگ