باور های غلط درباره سرماخوردگی

به گزارش مجله فناوری، خبرنگاران: از بچه ها خردسال تا افراد سالمند همه می توانند میزبان ویروس های سرماخوردگی باشند و بعید است بشود کسی را پیدا کرد که در طول عمرش هیچ وقت دچار سرماخوردگی نشده باشد.

باور های غلط درباره سرماخوردگی

این بیماری آنقدر رایج است که در هر خانواده ای نظریه ها و درمان های متنوعی هم برای آن وجود دارد، ولی در کنار همه این ها یک سری باور های قدیمی هم در ذهن ها ریشه نموده که بنیان علمی در خصوصشان وجود ندارد و در واقع باور های غلطی هستند که ضروری است در ذهن مان اصلاح شان کنیم.

هوای سرد و سرماخوردگی

احتمالا تا کنون این جمله را زیاد از مادرتان شنیده اید که با سر خیس بیرون نرو سرما می خوری! ضمن احترامات فائقه برای مادران گرامی باید بگوییم سرمای هوا و با موی خیس در سرما رفتن چیزی نیست که باعث ایجاد بیماری سرماخوردگی گردد. اگر در هوای سرد با مو یا حتی لباس خیس بیرون برویم باعث نمی گردد با ریسک بالاتری برای ابتلا به سرماخوردگی روبرو باشیم. بیماری سرماخوردگی به وسیله ویروس وارد بدن ما می گردد و ویروس ها برای انتقال از بدنی به بدن دیگر هیچ توجهی به درجه هوا ندارند!

اکنون این سوال پیش می آید که اگر سرما نقشی در ابتلا به بیماری سرماخوردگی ندارد پس چرا سرماخوردگی و آنفولانزا در زمستان آنقدر شایع است؟ بله این درست است که چیزی به نام فصل سرماخوردگی و فصل آنفولانزا داریم که از حدود شهریور یا مهر آغاز می گردد و حدودا تا اواسط فروردین ادامه دارد. اما چرا؟ یک نظریه این است که هوای سرد مردم را ترغیب می نماید که اوقات بیشتری را در منزل یا به طور کلی در فضا های سر بسته دور هم بمانند که همین دورهمی ها و فضا های سر پوشیده امکان نقل و انتقال ویروس ها را بیشتر فراهم می نماید؛ بنابراین بجای اینکه فقط مراقب لباس تان باشید که مبادا کم باشد یا بجای اینکه از بیرون رفتن در سرما اجتناب کنید بهتر است مثلا در محل کار از نزدیک شدن زیاد به همکاران تان خودداری کنید.

تحقیقات نشان می دهد که اغلب بزرگسالان حدود دو تا چهار بار در سال مبتلا به سرماخوردگی م شوند و بچه ها چیزی نزدیک به دو برابر این آمار. علی رغم نام این بیماری سرماخوردگی هیچ ربطی به هوای سرد ندارد و شاید باید بگوییم گرما و صمیمیت زیاد در روابط بیش از هر چیز باعث سرماخوردگی می گردد. یکی از متخصصین دانشگاه ویرجینیا می گوید: اگر می خواهد هرگز به ویروس سرماخوردگی گرفتار نشوید باید تارک جهان شوید!

شاید شما دست های تان را خیلی خوب و با دقت بشویید، ولی باید بدانید که همه این کار را نمی نمایند؛ پس تا می توانید از دست دادن پرهیز کنید. در خصوص شستشوی دست ها هم حواس تان باشد که بهتر است از صابون بهره ببرید، چون در بیشتر مواقع خیلی بهتر از پاک نماینده های الکی عمل می نماید. ماساژ دست ها هنگام شستشو باید حدود 15 ثانیه طول بکشد.

یک روبوسی ساده و دست دادن موقع احوال پرسی به سادگی می تواند منجر به انتقال ویروس گردد، چون اگر پس از دست دادن با یک فرد ناقل چشم یا بینی تان را بمالید ویروس سرماخوردگی به سرعت وارد عمل می گردد.

سوپر واکنش

بعضی افراد بر این باورند که به محض مشاهده کمترین آثار سرماخوردگی باید آنتی هیستامین آغاز نمایند تا جلوی آبریزش بینی را بگیرند و یا با مصرف دارو هایی همچون ایپوبروفن سعی در متوقف کردن علائم بیماری دارند، اما متخصصان این روش را بسیار غلط می دانند چرا که آبریزش بینی یکی از علائم ضروری سرما خوردگی است که یاری می نماید از شر میزان قابل توجهی از عفونت خلاص شوید حال آنکه مصرف آنتی هیستامین از همان نخستین روز سرماخوردگی این خروجی را می بندد و یا از سرعت آن می کاهد.

وقتی سرماخوردگی آغاز می گردد هرچند که بدن در حال جنگ با عفونت است، ولی بسیاری از علائم همچنان خاموشند. مصرف زینک و مواد مغذی دیگر می تواند بیماری را در نطفه خفه کند و شما دیگر خیلی از آن علائم ناخوشایند و غیر ضروری را تجربه نکنید.

اندکی صبر

بیشتر دارو های سرماخوردگی فقط علائم را از بین می برند بی آنکه عفونت را از ریشه بخشکانند. احتمالا در آینده درمان سرماخوردگی به صورت ترکیبی از آنتی بیوتیک، ضد حساسیت و ضد ویروس است. بعضی دارو های آنتی ویروس در حال آنالیز است، ولی هیچ یک هنوز به صورت تجاری عرضه نشده است.

خیلی از ما بر این باوریم که واکسن سرماخوردگی ما را در برابر این بیماری به طور کامل ایزوله می نماید حال آنکه واقعیت پیچیده تر از این باور ماست. بیش از 100 نوع ویروس سرماخوردگی داریم که واکسن بدن ما را فقط در برابر تعداد محدودی از انواع آن مقاوم می نماید. پس اینکه تصور کنیم به صرف واکسن زدن از سرماخوردگی در امان هستیم تصور اشتباهی است.

خوشبختانه تعدادی از محققان بر این باورند که هر بار مبتلا به سرماخوردگی می شویم و بدن ما با این بیماری به مبارزه می پردازد به نوعی در برابر آن مقاوم تر می شویم و به طور کلی دیگر کمتر مستعد ابتلا به آن هستیم. البته قسمت بد ماجرا اینجاست که آزمایشات بر روی موش ها نشان داده ابتلای مکرر به سرماخوردگی در طول زمان می تواند حافظه را به زوال ببرد.

منبع: برترین ها
انتشار: 2 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: silax.ir شناسه مطلب: 589

به "باور های غلط درباره سرماخوردگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باور های غلط درباره سرماخوردگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید