طرز تهیه کتلت سیب زمینی

به گزارش مجله فناوری، کتلت سیب زمینی، غذایی ساده است که با سیب زمینی پخته یا خام و به شکل سنتی بیضی یا اشک درست می گردد. کتلت را می توان با انواع گوشت و مواد مختلفی درست کرد که هر یک طعم و مزه خاص خود را دارند. ولی تهیه کتلت اصیل و سنتی نکاتی دارد که دانستن آنها خالی از لطف نیست.

طرز تهیه کتلت سیب زمینی

خبرنگاران | سرویس آشپزی - کتلت، کلمه ای فرانسوی است؛ اما به رغم اسم فرانسوی، غذایی روسی بوده که مواد آن در ایران اندکی تغییر نموده و به صورت کنونی اش درآمده است. مواد تشکیل دهنده این غذا ثابت نیست و در دست هر آشپزی ترکیب دیگری دارد؛ شما نیز می توانید ترکیب خاص خود را در طبخ آن به کار گیرید و به صورت گرم یا سرد در خانه یا در پیکنیک سرو کنید. مواد اصلی تشکیل دهنده کتلت سیب زمینی عبارتند از: گوشت چرخ نموده (گوسفند یا گوساله یا مخلوطی از آن ها)، پیاز و سیب زمینی. برای تهیه کتلت سیب زمینی می توان سیب زمینی را به صورت خام رنده نموده و با سایر مواد مخلوط کرد یا سیب زمینی را آبپز کرد و پس از کوبیدن آن با گوشت، پیاز، تخم مرغ و ادویه جات مخلوط کرد تا خمیر یکدستی حاصل گردد.

طرز تهیه کتلت سیب زمینی پخته

این غذا برای 6-5 نفر مناسب است؛ زمان آماده سازی مواد اولیه 15 دقیقه و زمان پخت و انتظار حدود 2 ساعت است.
مواد لازم
گوشت چرخ نموده1 کیلوگرم
پیاز متوسط1 عدد
تخم مرغ1 عدد
سیب زمینی500 گرم
آرد سوخاری2 پیمانه
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویهبه میزان لازم
روغن مخصوص سرخ کردنبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. سیب زمینی ها را داخل قابلمه قرار داده و در قابلمه تا حدی آب بریزید که روی سیب زمینی ها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب بجوشد، سپس حرارت را ملایم کنید و فرصت دهید تا سیب زمینی ها بپزند.
  2. پیاز را پوست گرفته و رنده کنید.
  3. سیب زمینی ها را پس از پختن، پوست گرفته و رنده کنید یا بکوبید تا کاملا نرم شوند.
  4. نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را در ظرف همزن بریزید.
  5. تخم مرغ را به آن اضافه نموده و هم زنید تا خوب مخلوط شوند.
  6. سیب زمینی و پیاز رنده شده را اضافه نموده و خوب هم بزنید. سپس گوشت چرخ نموده را بیفزایید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  7. مواد را کاملا مخلوط کنید تا خمیری شکل شوند.
  8. مقداری از مایه کتلت بردارید و کف دست خود آن را گرد کنید.
  9. سپس آن را پهن نموده و به شکل اشک درآورید. همه مواد را به همین طریق آماده نموده و دقت کنید کتلت ها خیلی ضخیم یا خیلی نازک نشوند.
  10. را در ظرفی بریزید و سپس هر یک از کتلت ها را در پودر سوخاری قرار دهید تا دو طرف آن ها کاملا با پودر پوشانده گردد.
  11. کتلت ها را روی کاغذ روغنی قرار دهید، سعی کنید همه آن ها یک شکل بوده و ضخامت یکسانی داشته باشند.
  12. روغن را در تابه تفلون بر روی حرارت ملایم داغ نموده و کتلت ها را به آرامی در آن قرار دهید. کتلت ها را روی حرارت ملایم سرخ کنید تا مغزپخت شوند.
  13. وقتی یک طرف کتلت ها سرخ شد، آن ها را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ گردد و اگر لازم بود کمی روغن اضافه کنید.
  14. یک دستمال آشپزخانه در ظرفی پهن نموده، کتلت ها را پس از سرخ شدن با کفگیر برداشته و روی دستمال بگذارید.
  15. بقیه مواد را به همین ترتیب درست کنید و روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته گردد.
  16. کتلت سیب زمینی را در ظرف سرو بچینید و اطراف آن را با گوجه فرنگی، خیارشور و سبزی خوردن تزیین کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه کتلت سیب زمینی پخته

  • کتلت سیب زمینی را به صورت داغ با نان تازه و سبزی خوردن و نوعی سس گوجه فرنگی یا سس کچاپ سر سفره بگذارید یا به صورت ساندویچ همراه با کاهو، خیار شور و گوجه فرنگی سرو کنید.
  • گوشت مورد استفاده در کتلت سیب زمینی باید نیم چرب باشد، گوشت بدون چربی باعث خشک شدن کتلت می گردد.
  • اگر کتلت سرد شد برای گرم کردن آن، از فر بهره ببرید و درب ظرف حاوی کتلت را نبندید تا کتلت ها ترد باقی بمانند، زیرا بخار حاصل از گرمای آن ها باعث نرم شدن کتلت ها می گردد.
  • پخش شدن مایه کتلت و وا رفتن کتلت سیب زمینی در تابه هنگام سرخ شدن غالبا به علت زیادی پیاز یا سیب زمینی است و معمولا با اضافه کردن 1 تخم مرغ می کوشند تا این مشکل را برطرف نمایند. ولی به این روش معمولا مشکل برطرف نمی گردد؛ چاره واقعی اضافه کردن مقداری گوشت چرخ نموده و ورز دادن مایه کتلت است.
  • در ترکیب مواد کتلت سیب زمینی از آرد سفید یا آرد نخودچی استفاده نکنید، زیرا بافت کتلت را سفت نموده و از کیفیت آن می کاهد.
  • استفاده از تخم مرغ در مواد کتلت، دلخواه است و در صورت تمایل می توانید آن را حذف کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که اگر گوشت کتلت به اندازه کافی باشد، کتلت هنگام سرخ شدن وا نمی رود و افزودن تخم مرغ تاثیری در این مورد ندارد.
  • اگر مایه کتلت، شل بود به جای آرد سفید یا آرد نخودچی می توانید مقداری پودر سبوس گندم به مایه اضافه کنید. پودر سبوس گندم علاوه براینکه تاثیری در طعم و مزه واقعی کتلت ایجاد نمی کند دارای خواص بی نظیری است که با افزودن به مایه کتلت می توانید از این خواص بهره مند شوید.
  • برای شکل دان به کتلت می توانید از دست یا از قالب های مخصوص با اشکال متنوع بهره ببرید.
  • برای خوشرنگ تر شدن کتلت ها می توانید 1 قاشق مرباخوری رب گوجه فرنگی یا 3-2 قاشق غذاخوری محلول زعفران به مایه کتلت اضافه کنید.
  • کتلت سیب زمینی را می توانید با گوشت چرخ نموده مرغ نیز درست کنید.
منبع: ستاره
انتشار: 2 اسفند 1399 بروزرسانی: 2 اسفند 1399 گردآورنده: silax.ir شناسه مطلب: 950

به "طرز تهیه کتلت سیب زمینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کتلت سیب زمینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید