تور ارمنستان ارزان: واکنش تند ارمنستان به طرح ایجاد یک کریدور در نزدیکی مرز ایران

به گزارش مجله فناوری، نخست وزیر ارمنستان با تأکید بر این که جمهوری آذربایجان همیشه یک سیاست تهاجمی در قبال ارمنستان در پیش گرفته است، گفت که کریدور زنگه زور هیچ مفهومی ندارد و آنالیز نخواهد شد.

تور ارمنستان ارزان: واکنش تند ارمنستان به طرح ایجاد یک کریدور در نزدیکی مرز ایران

با ما سفر کنید و با تور ارمنستان ارزان از کشور جذاب همسایه دیدن کنید و شهر زیبای ایروان را ببینید.

به گزارش فارس، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان روز گذشته (سه شنبه) در جریان یک کنفرانس خبری آنلاین ادعا های ارضی جمهوری آذربایجان درباره دالان زنگه زور را به شدت محکوم کرد و گفت که باکو سیاست تجاوز مستمر به قلمرو ارمنستان را در پیش گرفته است و این مسئله باید در جامعه بین المللی مورد رسیدگی قرار گیرد.

روزنامه آسبارز ارمنستان در این خصوص گزارش کرد، پاشینیان درباره ادعا های ارضی جمهوری آذربایجان گفت: (جمهوری) آذربایجان ظاهراً ادعا های ارضی درباره قلمرو ارمنستان مطرح می نماید. دالان زنگه زور یعنی چی؟ زنگه زور شرقی یعنی چی؟ چه کسی این اصطلاحات را ابداع نموده است و معنی آن چیست؟

اظهارات پاشینیان به درخواست های الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان برای گشایش یک کریدور که سرزمین اصلی جمهوری آذربایجان را به وسیله ارمنستان به نخجوان متصل می نماید، اشاره دارد.

انتقاد شدید نخست وزیر ارمنستان درست چند روز قبل از ملاقات برنامه ریزی شده وی با علی اف و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سوچی مطرح شده است که قرار است روز آدینه (پنجم آذرماه) برگزار گردد.

پاشینیان سپس با اشاره به این موارد ادامه داد: ما بار ها گفته ایم و تکرار می کنیم که درباره هیچ موضوعی در قالب منطق کریدور بحث نمی کنیم. این به مفهوم این نیست که ما دستورکار گشایش ارتباطات منطقه ای را رد می کنیم.

نخست وزیر ارمنستان ادامه داد، با توجه به اینکه ارمنستان 30 سال است تحت محاصره ترکیه و جمهوری آذربایجان است، شاید بیشتر علاقمند به باز کردن ارتباطات منطقه ای باشد.

وی با اشاره به این مسئله ادامه داد که باکو دستورکار کریدور زنگه زور را مطرح نموده است تا فرایند گشایش ارتباطات منطقه ای را به طور کلی متوقف کند.

طبق این گزارش، این مقام ارشد ارمنستان سپس در ادامه از جامعه بین الملل خواست تا به این قضیه ادعا های ارضی جمهوری آذربایجان درباره قلمرو ارمنستان ورود نمایند و این موضوع را جدی تر بگیرند، زیرا لفاظی های خصمانه رئیس جمهور جمهوری آذربایجان که مدام تأکید می نماید کشورش آنچه را که بخواهد انجام خواهد داد با اوباش گری بین المللی هم مرز است.

وی در این خصوص شرح داد: (جمهوری) آذربایجان سیاست تهاجمی را دنبال می نماید. آذربایجان همواره یک سیاست تهاجمی را دنبال نموده است، وظیفه ما این است که با استفاده از همه اهرم های بین المللی جلوی سیاست تهاجمی آذربایجان را بگیریم. در مجموع، هیچ تغییری در 15 سال گذشته در سیاست (جمهوری) آذربایجان به وجود نیامده است و بعد از جنگ تهاجمی تر شده است. ما باید از تهاجم آذربایجان علیه خود این کشور استفاده کنیم.

پاشینیان با بیان این که در نشست ماه آینده دموکراسی، سیاست های تهاجمی جمهوری آذربایجان را مطرح خواهد نمود، گفت: باید از ساز و کار های بین المللی علیه (جمهوری) آذربایجان استفاده گردد.

طبق این گزارش، ارمنستان به اجلاس دموکراسی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا دعوت شده است و این در حالی است که جمهوری آذربایجان و ترکیه دعوت نشدند.

پاشینیان سپس به جمهوری آذربایجان درباره تداوم تهاجم علیه ارمنستان هشدار داد و گفت: این حمله (جمهوری) آذربایجان و کشور های مشوق آن به حاکمیت، دولت و استقلال و دموکراسی ارمنستان است. ما در تمامی عرصه های بین المللی ممکن، این موضوع را پیگیری می کنیم.

نخست وزیر ارمنستان بعلاوه اظهار داشت که اگر در جریان نشست آینده وی با علی اف توافقی صورت گیرد، سندی خواهد بود که بیانگر قصد-کمیسیونی-برای شروع تحدید و معین مرز های بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان است.

پاشینیان هفته گذشته اظهار داشت که ایروان از پیشنهاد های تازه ارائه شده از سوی مسکو در خصوص معین مرز ها حمایت می نماید. با این حال، وی روز سه شنبه به خبرنگاران گفت که پیشنهاد های روسیه تفاوت چندانی با پیشنهادات قبلی ندارد.

وی در این خصوص گفت: وقتی می گوییم این پیشنهاد برای ارمنستان قابل قبول است، نمی گوییم که 100 درصد با مواضع ارمنستان مطابقت دارد. ما می خواهیم نشان دهیم که مایل به یافتن راه چاره هستیم.

نخست وزیر ارمنستان با تأکید بر این موضوع که تنها توافقی که ممکن است در نشست آینده با علی اف به امضا درآید، تشکیل کمیسیونی برای رسیدگی به فرایند مرزبندی و معین حدود مرز ها گفت: این تصور وجود دارد که سندی در خصوص مرزبندی معین امضا خواهد شد. چنین چیزی ممکن نیست.

پاشینیان بعلاوه توضیح داد که معین حدود و مرزها، آرتساخ (قره باغ کوهستانی) و برطرف انسداد منطقه ای موضوعات جداگانه ای هستند که نیازمند رویکرد ها و روش های بحث متفاوت هستند.

پاشینیان در این خصوص شرح داد: آیا بحث آرتساخ (قره باغ کوهستانی)، مسئله یک قلمرو است؟ همانطور که متوجه شدیم، مسئله قلمرو نیست. مسئله آرتساخ، موضوع حق و حقوق است و ربطی به قلمرو ندارد.

جنگ سال گذشته بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در تاریخ نهم نوامبر 2020 (19 آبان 1399) با توافق آتش بس به امضای نیکول پاشینیان، رئیس جمهور ارمنستان، الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه سرانجام یافت و و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش آفرینی کرد.

مسئولان جمهوری آذربایجان بخصوص الهام علی اف مدتی پس از امضای توافق آتش بس قره باغ در نوامبر 2020 که به درگیری های مرگبار 44 روزه بین دو جمهوری ارمنستان و آذربایجان بر سر این منطقه سرانجام داد، به تنش آفرینی مرزی و توسل به پروپاگاندا و اظهارات جعلی برای زمینه سازی ایجاد کریدور زنگه زور روی آوردند.

منبع: فرارو
انتشار: 9 آذر 1400 بروزرسانی: 9 آذر 1400 گردآورنده: silax.ir شناسه مطلب: 1378

به "تور ارمنستان ارزان: واکنش تند ارمنستان به طرح ایجاد یک کریدور در نزدیکی مرز ایران" امتیاز دهید

1 کاربر به "تور ارمنستان ارزان: واکنش تند ارمنستان به طرح ایجاد یک کریدور در نزدیکی مرز ایران" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور ارمنستان ارزان: واکنش تند ارمنستان به طرح ایجاد یک کریدور در نزدیکی مرز ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید