8 مزایای چشمگیر آب هویج؛ از درمان پیر چشمی تا کبد چرب
به گزارش مجله فناوری، هویج منبع غنی از پتاسیم، ویتامین سی و آ است که در بهبود سلامت چشم ها و تامین ویتامین های بدن یاری بسیاری می نماید و مزایای دیگری هم دارد که در ادامه با آنها آشنا می شویم.
1. ارزش غذایی بالا دارد
آب هویج رنگدانه های کاروتنوئیدی لوتین و زآگزانتین را فراهم می نماید که به اسم آنتی اکسیدان در بدن عمل می نمایند. آنتی اکسیدان ها با مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد مبارزه می نمایند. کاروتنوئید اصلی در آب هویج بتا کاروتن است که مسئول رنگ نارنجی هویج است. بدن آن را به ویتامین آنتی اکسیدان A تبدیل می نماید.
250 میلی گرم آب هویج شامل:
الف) 96 کالری
ب) 2 گرم پروتئین
پ) کمتر از 1 گرم چربی
ت) 9 گرم کربوهیدرات
ث) 2 گرم فیبر
ج) ویتامین آ، سی و پتاسیم به اندازه قابل توجه
2. به سلامت چشم ها یاری می نماید
آب هویج حاوی مقادیر بالایی از مواد مغذی است که به سلامت چشم یاری بسیاری می نماید. ویتامین A برای سلامت چشم حیاتی است. مطالعات متعددی بر مصرف میوه ها و سبزیجاتی که حاوی پرویتامین A هستند اجرا شده است و نتایج به کاهش خطر کوری و بیماری های مربوط به پیرچشمی با مصرف انواع میوه و سبزیجات رسید. آب هویج یک منبع عالی از لوتین و زیکسانسین است،چشم را از آسیب نور، محافظت می نمایند. مصرف مواد غذایی بالا از لوتین و زیکسانسین ممکن است خطر ابتلا به بیماری های چشمی را کاهش دهد, مانند تخریب ماکولار که منجر به پیر چشمی می گردد.
3. قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد
هر دو ویتامین A و C موجود در آب هویج به اسم آنتی اکسیدان عمل می نمایند و سلول های ایمنی را از آسیب رادیکال آزاد محافظت می نمایند. علاوه بر آن، آب هویج یک منبع غنی از ویتامین B6 است که برای واکنش های ایمنی بسیار ضروری است. کمبود ویتامین B6 بر رشد لنفوسیت ها (سلول سیستم ایمنی) اثر منفی می گذارد.
4. ضد سرطان است
ترکیبات خاصی در آب هویج دارد که ممکن است در برابر سرطان بدن را مقاوم کند. پلی استیلن, بتا کاروتن و لوتین از عصاره آب هویج ممکن است در برابر سلول های سرطان خون موثر عمل نمایند. مطالعه لوله آزمایش نشان داد که مصرف عصاره آب هویج تنها ظرف مدت 72 ساعت منجر به مرگ سلول های سرطان خون و توقف چرخه رشد آنها شد.
5. قند خون را کنترل می نماید
نوشیدن اندازه کمی آب هویج به کاهش سطح قند خون یاری می نماید. مطالعات در موش های مبتلا به دیابت نوع 2 نشان می دهد که آب هویج قند خون را کاهش می دهد؛ زیرا حاوی پروبیوتیک ها، که باکتری های مفیدی و مرتبط با دیابت هستند را تحت تاثیر قرار می دهد. کنترل قند خون به علت اثر ضد التهابی رنگدانه های آنتوسیانین اتفاق میافتد.
6. موجب افزایش سلامت پوست می گردد
وجود ویتامین B در آب هویج، موجب افزایش سلامت پوست می گردد. یک فنجان (250 میلی لیتر) آب هویج ویتامین C مورد احتیاج روزانه را فراهم می نماید به کلاژن سازی ختم می گردد. این ترکیب فراوان ترین پروتئین فیبری در بدن است که قدرت کشش و استحکام به پوست می دهد. علاوه بر این، ویتامین C به اسم یک آنتی اکسیدان عمل می نماید و پوست را از آسیب رادیکال های آزاد که منجر به لک می گردد حفظ می نماید. بتا کاروتن در آب هویج به همین ترتیب پوست را در برابر اشعه فرابنفش محافظت می نماید.
7. یاری به بهبود عملکرد قلب
آب هویج به کاهش عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی یاری می نماید. آب هویج منبع خوبی از پتاسیم است، ماده معدنی که نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد. یک رژیم غذایی پتاسیم بالا نشان داده شده است که این ویتامین برای محافظت در برابر فشار خون بالا و سکته مغزی بسیار مفید است. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آب هویج هم به نفع عملکرد قلب است.
در این باره بخوانید:
واکسن ب ث ژ بر همه گیری کووید 19 موثر است؟
چرا اثر کروناویروس بر سلامت روانی مردان فرق دارد؟
8. از کبد محافظت می نماید
کاروتنوئیدها در آب هویج برای سلامت کبد کار می نمایند. مطالعات متعدد نشان می دهد که اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی کاروتنوئیدها در برابر بیماری کبد چرب (غیر الکلی) بسیار مفید است. کبد چرب زمانی رخ می دهد که چربی بر روی کبد تجمع می نماید, به طور معمول رژیم غذایی ضعیف, وزن اضافی یا چاقی و عوامل ژنتیکی منجر به کبد چرب در بدن می گردد و در نهایت ممکن است به زخم کبد و آسیب های بیشتر پیشروی کند.
منبع: هلث لاین
منبع: ایرنا زندگی