طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر به همراه فوت و فن ها

به گزارش مجله فناوری، آش رشته از سنتی ترین غذاهای ایرانی به شمار میرود که معمولا یادآور ماه رمضان و وعده افطار است. محبوبیت آش رشته تا جایی است که گرما و سرما نمی شناسد و یک کاسه از آن، آدم را به وجد می آورد. اگر برای وعده های افطاری تان در پی سرو آش هستید اما میزان دقیق آن را نمی دانید در ادامه می توانید طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر را به همراه فوت و فن های آن بخوانید تا همچون یک آشپز حرفه ای آن را درست کنید.

طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر به همراه فوت و فن ها

مواد لازم برای آش رشته برای 4 نفر

  • لوبیا چیتی یک دوم پیمانه
  • نخود یک دوم پیمانه
  • عدس یک دوم پیمانه
  • سبزی آش 500 گرم
  • رشته آش 200 گرم
  • پیاز داغ 2 عدد پیاز بزرگ سرخ شده
  • سیر داغ 3 حبه خرد و سرخ شده
  • نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری
  • روغن 2 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • کشک به میزان لازم
  • آب هشت لیوان

طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر

1. حبوبات را بپزید

در اولین مرحله از طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر باید حبوبات را آماده کنید. پس حبوبات گفته شده را به مدت 24 ساعت خیس کنید. در این مدت آب آن ها را چند بار عوض کنید تا نفخ شان گرفته گردد. حال نخود و لوبیا را با پنج لیوان آب و روی حرارت کم بپزید.

از آن جا که عدس زودتر پخته می گردد آن را در قابلمه ای جداگانه بپزید. در صورت تمایل بعد از 40 دقیقه می توانید عدس ها را داخل قابلمه حبوبات بریزید تا با آن ها پخته گردد. اگر با خوردن آش، دچار نفخ می شوید مطلب درمان نفخ شکم را بخوانید تا با خیال راحت خود را با یکی از مواد غذایی گفته شده درمان کنید.

نکته 1: استفاده از زودپز، زمان پخت حبوبات را کاهش می دهد.

نکته 2: هنگام پخت حبوبات، به آن ها نمک اضافه نکنید چراکه دیرتر می پزند.

2. سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ را درست کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر باید به سراغ تهیه دیگر مواد آش بروید. پس سیر را ریز و پیاز را خلالی خرد کنید. حال پیازها را با روغن فراوان خوب سرخ کنید تا طلایی و کاراملی شوند. سپس سیرها را جداگانه به همراه زردچوبه تفت دهید. حال نعنا خشک را با روغن و زردچوبه رو حرارت ملایم تفت دهید. حواستان باشد که نعنا داغ آش زیاد سرخ نگردد والا تلخ خواهد شد. شاید خواندن طرز تهیه پیاز داغ برای آش رشته به شما بهتر در این مرحله یاری کند.

3. آش را بپزید

در سومین مرحله از طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر باید یک قابلمه مناسب را به همراه آب روی حرارت میانه بگذارید. با جوش آمدن آب، حبوبات پخته را به همراه سبزی آش داخل قابلمه بریزید. دو تا پنج دقیقه زمان دهید تا سبزی آش پخته و نرم گردد. حال نصف پیاز داغ و سیر داغ را هم بریزید. مواد را هم بزنید تا طعم سیر داغ و پیاز داغ به خوردشان برود. ادویه های گفته شده را هم در کاسه با یکدیگر مخلوط و سپس اضافه شان کنید. اگر اطلاعی از سبزی آش و میزان آن ها ندارید حتما مطلب سبزی آش رشته چیست را بخوانید تا یاری تان کند.

4. رشته و کشک را اضافه کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر باید رشته را به دو قسمت تقسیم و اضافه کنید. حال به آرامی آش را هم بزنید تا رشته ها به یکدیگر نچسبند. مراقب باشید رشته خیلی نجوشد چراکه حالت چسبندگی و خمیری پیدا خواهد نمود. با گذشت 15 دقیقه، کشک را هم اضافه و هم بزنید. در نهایت حرارت را کم کنید تا آش تان جا بیفتد. کشک یکی از مفیدترین مواد لبنی است که با خواندن مطلب درباره کشک بیشتر بدانیم، در استفاده از آن دچار شک و تردید نمی شوید.

نکته 1: شل یا سفت بودن آش به ذائقه خودتان بستگی دارد.

نکته 2: کشک را خیلی نجوشانید چراکه ممکن است آش تان ببرد.

5. آش را سرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر، آش را در کاسه های مورد نظرتان سرو کنید. سپس با توجه به سلیقه تان با سیرداغ، پیازداغ، زعفران و کشک تزئین شان کنید. اگر ایده ای برای تزئین آش رشته تان ندارید از مطلب تزئین آش رشته با ایده های مجلسی و نذری غافل نشوید.

نکات تکمیلی تهیه آش رشته برای 4 نفر

آش رشته یکی از برترین گزینه ها برای سرو در وعده افطار کنار تهیه حلوا عربی کشدار و شله زرد است که می تواند به سفره تان رنگ و بویی دگر دهد. نکات تکمیلی زیر را بخوانید تا راحت تر مراحل پخت را پیش ببرید.

لعاب آش رشته برای 4 نفر

مهم نیست آش رشته را برای چند نفر می پزید، لعاب آن، اولین چیزی است که به چشم می آید. برای لعاب بهتر آش رشته می توانید آرد را با آب سرد حل نموده و در مراحل پایانی به آن اضافه کنید. از سویی دیگر پخت حبوبات به صورت جداگانه به غلظت بیشتر آش و لعاب آن یاری خواهد نمود. اگر آش تان خیلی غلیظ شد کمی آب جوش داخل قابلمه بریزید. از خواندن طرز تهیه آش رشته شیرازی اصیل غافل نشوید.

سبزی آش رشته برای 4 نفر

سبزی از مهم ترین مواد اولیه آش به شمار میرود که باید تازه ترین و معطرترین آن را انتخاب کنید. تره، گشنیز، جعفری و اسفناج از سبزی های آش محسوب می گردد که در صورت تمایل می توانید از برگ چغندر هم استفاده یا آن را جایگزین اسفناج کنید. دقت داشته باشید از هر کدام به یک میزان مساوی بهره ببرید. برای تیره نشدن رنگ آش، هنگام ریختن سبزی و جوش خوردن نباید در قابلمه را ببندید. در آخر آن که سبزی آش تان را خیلی درشت خرد نکنید چراکه ظاهر زیبایی به آش تان نمی دهد. در صورت عدم دسترسی به سبزی تازه، طرز تهیه آش رشته با سبزی خشک را بخوانید.

پیاز داغ آش رشته برای 4 نفر

پیاز داغ چه در آش رشته و چه در غذاهای دیگر، عطر و طعم بی نظیری به آن می دهد. دقت داشته باشید که پیاز داغ هنگام استفاده در آش باید کامل ریز و خشک باشد. پس ابتدا باید حجم زیادی از پیاز خرد شده را داخل تابه گود پر از روغن داغ ریخته و سرخ شان کنید. در نهایت آن ها را خارج کنید تا روغن اضافه شان گرفته گردد. با این حال در ادامه مطلب می توانید انواع روش های پیازداغ را بخوانید:

  • 1. طرز تهیه پیاز داغ چیپسی مجلسی و خانگی
  • 2. طرز تهیه پیاز داغ عسلی مجلسی با ترفندها
  • 3. طرز تهیه پیاز داغ نگینی

زیاد شدن آش رشته

طرز تهیه آش رشته گفته شده تنها برای چهار نفر است اما اگر می خواهید آن را برای تعداد بیشتری سرو کنید باید میزان های گفته شده را تنها دو برابر کنید. با این حال اگر میزان آش تان بیش از تصورتان شد باید کمی حبوبات پخته و آب جوش به آن اضافه کنید. اگر حبوبات پخته در دسترس تان نبود می توانید طرز تهیه آش رشته با حبوبات کنسروی را بخوانید و مطابق آن بریزید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 29 بهمن 1403 بروزرسانی: 29 بهمن 1403 گردآورنده: silax.ir شناسه مطلب: 1914

به "طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر به همراه فوت و فن ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر به همراه فوت و فن ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید