طرز تهیه جغور بغور به 3 روش راحت و سریع
به گزارش مجله فناوری، جغور بغور یکی از غذاهای است که اصالت آن به روسیه بر می گردد که به خاطر استفاده از دل و جگر و قلوه خوک، غذایی بوده که قیمت نه چندان بالایی داشته و در فست فودی ها برای اقشار میانه و ضعیف جامعه تهیه می شده است. در اسکاتلند غذایی مشابه جغور بغور وجود دارد که نام آن هگیس است که به عنوان غذای ملی اسکاتلند شناخته می گردد. اما جغور بغور در ایران بسیار هوادار دارد و اصالت آن به شهر زنجان بر می گردد که از دل، جگر، جگر سفید و قلوه گوسفند درست می گردد. جغور بغور به علت پروتئین زیاد و بعلاوه خواص خون سازی جگر، یک غذای بسیار خوشمزه و مقوی است. در ادامه با طرز تهیه جغور بغور خانگی در سه روش با شما هستیم.
- روش اول
مواد لازم برای تهیه جغور بغور
- دل گوسفند (1 عدد)
[crp] - جگر گوسفند (1 عدد)
- جگر سفید گوسفند (1 عدد)
- قلوه گوسفند (1 عدد)
- پیاز (5 عدد میانه)
- روغن سرخ کردنی (3 قاشق غذا خوری)
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه (به اندازه لازم)
طرز تهیه جغور بغور:
در گام اول برای تهیه جغور بغور این است که دل، جگر، جگر سفید و قلوه گوسفند را تمیز کنید. برای تمیز کردن دل، آن را با یک چاقوی تیز از وسط نصف کنید و لخته های خون با خارج کنید و با آب بشویید. برای تمیز کردن جگر نیز رگ های داخل آن را جدا کنید و بشویید و برای تمیز کردن قلوه آن را با یک چاقو نصف کنید و رگ های داخل آن را جدا کنید و بشویید. سپس آن ها را به قطعات کوچک برش دهید.
در مرحله بعد جگر سفیدی را که پاک نموده اید را با یک لیوان آب و اندازهی نمک و زردچوبه در داخل یک قابلمه بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.
سپس در حین پختن جگر سفید، پیازها را پوست بگیرید و بشویید و نگینی خرد کنید. سپس در یک قابلمه روغن سرخ کردنی بریزید و بگذارید تا داغ گردد سپس پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.
در مرحله بعدی جگر سفید پخته شده به همراه دل، قلوه و جگر را به پیاز های طلایی شده اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند، سپس رب گوجه فرنگی ، نمک ، فلفل سیاه و ادویه جات دلخواه را به همراه یک پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید. اندازه حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه دهید تا جغور بغور به آرامی بپزد و آب آن تمام گردد. جغور بغور را می توانید با نان یا برنج سرو کنید.
- روش دوم
مواد لازم برای تهیه جغور بغور
- جگر گوسفند (1 عدد)
- جگر سفید گوسفند (1 عدد)
- سیب زمینی (2 عدد میانه)
- پیاز (5 عدد میانه)
- فلفل دلمه ای یک عدد
- سیر 4 حبه
- گوجه فرنگی (3 عدد میانه)
- روغن سرخ کردنی (3 قاشق غذا خوری)
- رب انار (به اندازه لازم)
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه (به اندازه لازم)
طرز تهیه جغور بغور:
در این روش تهیه جغور بغور سیب زمینی و پیاز را نگینی خرد می کنیم. توجه داشته باشید که پیاز و سیب زمینی ها حتماً یک اندازه گردد.
در مرحله بعد سیر و فلفل سبز را خرد می کنیم. فلفل دلمه ای عطر و طعم خاصی به جغور بغور می دهد. سیر نیز بوی زهم جگر را از بین می برد.
گوجه فرنگی و جگر گوسفند را خرد می کنیم. جگرها یک اندازه باشد. گوجه فرنگی به تنهایی رنگ جغور بغور را عوض نمی کند. بنابراین از رب انار برای ترش مزگی و رنگ بهتر جغور بغور بهره ببرید.
اینک در دو ماهی تابه جدا سیب زمینی و در دیگری جگر را با روغن تفت دهید. زمانی که سیب زمینی سرخ شد زیر شعله را خاموش کنید. جگر که کمی سرخ شد و رنگ آن عوض شد، به آن پیاز و فلفل دلمه ای خرد شده را اضافه نمایید.
زمانی که پیاز و فلفل دلمه ای سرخ شدند، ادویه جات که شامل نمک و فلفل سیاه و زردچوبه است را اضافه کنید. سیر را به مواد اضافه نمایید. سیر که تفت داده شد، گو جه فرنگی و رب انار را اضافه کنید. همه مواد را به هم بزنید.
حالا نوبت اضافه کردن سیب زمینی است. کمی که سیب زمینی را تفت دادید، درب ماهی تابه را ببندید و مدت 10 الی 15 دقیقه با شعله کم اجازه دهید، جغور بغور شما جا بیافتد.
جغور بغور شما آماده سرو است. با برنج یا نان می توانید این غذا را سرو نمایید.
- روش سوم
مواد لازم برای تهیه جغور بغور:
- دل گوسفند (2 عدد)
- جگر گوسفند (1 عدد)
- جگر سفید گوسفند (1 عدد)
- قلوه گوسفند (3 عدد)
- پیاز (5 عدد میانه)
- آبلیمو (سه قاشق غذا خوری)
- زعفران آب نموده (2 قاشق غذا خوری)
- جعفری خرد شده (نصف پیمانه)
- روغن سرخ کردنی (3 قاشق غذا خوری)
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه (به اندازه لازم)
طرز تهیه جغور بغور:
ابتدا در این روش جغور بغور را طعم دار می کنیم. برای این کار ابتدا تعدادی از پیازها را پوست بگیرید و بشویید و خرد کنید و در یک کاسه بریزید. سپس جگر، جگر سفید، دل و قلوه را بعد از پاک کردن به کاسه اضافه کنید و به آن ها نمک، فلفل و زعفران آب نموده را نیز اضافه کنید و خوب مخلوط کنید، سپس بر روی کاسه سلفون بکشید تا کاملاً مواد طعم یکدیگر را بگیرند.
سپس در مرحله بعد پیاز دیگری را پوست بگیرید و بشویید و خرد کنید. جگرها را در روغن تفت دهید و طلایی کنید. سپس مواد طعم دار شده را به پیازها اضافه کنید و سپس در قابلمه را بگذارید و حرارت زیر آن را کم کنید تا به آرامی بپزد. بعد از اینکه جغور بغور به روغن افتاد می توان آبلیمو و جعفری خرد شده و اندازهی زعفران آب شده به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. در آخر سر که جغور بغور شما آماده شد برای تزیین آن می توانید از سیب زمینی نگینی سرخ شده بهره ببرید. جغور بغور را با نان یا برنج سرو کنید.
طرز تهیه جغور بغور که در بالا به آن پرداختیم برای چهار نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت های مواد اولیه را تغییر دهید.
منبع: اُکالا