طرز تهیه ماکارونی پنیری در فر به صورت مرحله به مرحله
به گزارش مجله فناوری، در طرز تهیه ماکارونی پنیری در فر ، پس از روشن کردن و تنظیم درجه فر، سس ماکارونی شامل سیر، گوجه، رب گوجه و ادویه های دلخواه را آماده کنید. سپس، ماکارونی را جوشانده و آبکش نموده و با سس مذکور مخلوط نمایید. در ادامه، مخلوط ماکارونی را به صورت لایه لایه با پنیرهای پیتزا داخل ظرفی مناسب ریخته و در فر قرار دهید تا بپزد. این روش، روشی متفاوت در طرز تهیه ماکارونی است و می تواند ایجاد کننده تنوعی دلچسب در سرو ماکارونی باشد.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی ماکارونی پنیری در فر را با هم می بینیم:
ماکارونی پنیری در فر | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | کمتر از 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | بین 30 تا 60 دقیقه |
مقدار سختی | کم |
طرز تهیه ماکارونی پنیری در فر
عطر سیر در ماکارونی پنیری واقعا دلپذیر است. به علاوه، ظاهر این غذا هم آنقدر مجذوب کننده است که می توانید به عنوان یک غذای متفاوت مجلسی روی آن حساب کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه ماکرونی پنیری در فر را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه ماکارونی پنیری در فر
مواد اولیه ماکارونی پنیری را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
ماکارونی | 400 گرم |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
پنیر موزارلای توپی | 250 گرم |
پودر پنیر پارمسان | 50 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قوطی 400 گرمی |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
برگ ریحان | به مقدار لازم |
پودر فلفل قرمز | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
دستور پخت ماکارونی پنیری در فر
برای تهیه یک ماکارونی پنیری خوشمزه، ابتدا فر را روشن نموده و دمای ان را روی حرارت 200 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. سپس، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- مرحله اول: گوجه فرنگی ها را بشویید و به تکه های میانه خرد کنید. حبه های سیر را هم شسته، پوست بگیرید و خرد کنید.
- مرحله دوم: قابلمه ای بزرگ را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن زیتون داخل آن بریزید تا داغ گردد.
- مرحله دوم: حالا سیرهای خرد شده را به روغن اضافه نموده و 1 دقیقه با هم تفت دهید.
- مرحله سوم: گوجه فرنگی های خرد شده را با رب گوجه و پودر فلفل قرمز به قابلمه اضافه نموده و صبر کنید تا مواد حدود 10 دقیقه با هم بپزند.
- مرحله چهارم: در همین فاصله، دو سوم یک قابلمه میانه را از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
- مرحله پنجم: مقداری نمک به آب در حال جوش اضافه کنید و محلول را هم بزنید تا نمک کاملا حل گردد. سپس، ماکارونی را اضافه نموده و در زمان مناسب آبکش کنید.
نکته: ماکارونی نباید بیش از مقدار نرم گردد، زیرا حین پخت له خواهد شد.
- مرحله ششم: حالا ماکارونی آبکش شده را داخل سس گوجه بریزید و به آرامی هم بزنید تا تمام مواد کاملا با هم آغشته شوند.
- مرحله هفتم: حالا نیمی از مخلوط ماکارونی را داخل یک ظرف مناسب فر بریزید. سپس پنیر موزارلای توپی را به صورت ورقه ای برش داده و روی ماکارونی بچینید.
- مرحله هشتم: در ادامه، مقداری پودر پنیر پارمسان روی مواد بپاشید. حالا به جامانده مخلوط ماکارونی را اضافه نموده و لایه های پنیر را تکرار کنید.
- مرحله نهم: ظرف را برای 15 تا 20 دقیقه داخل فر بگذارید. در این فاصله، پنیر روی ماکارونی به رنگ طلایی خوش رنگی درمی آید.
دستور پخت ماکارونی پنیری در فر همین جا به خاتمه رسید. روی ماکارونی را با مقداری برگ ریحان تزئین نموده و در همان ظرف سرو کنید.
چند نکته مهم در طرز تهیه ماکارونی پنیری در فر
برای تهیه ماکارونی پنیری خوش طعم و متفاوت، نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:
- در صورت استفاده از مایکروفر، ظرف ماکارونی را به مدت 4 دقیقه داخل دستگاه قرار داده و برای پخت ماکارونی از حالت گریل بهره ببرید.
- شما می توانید برای تهیه مایه یا سس ماکارونی از مخلفات بیشتری بهره ببرید. برای مثال، اضافه نمودن مقداری قارچ یا فلفل دلمه ای به مواد سس هم مانعی ندارد و ذائقه ای است.
- اگر دوست داشته باشید می توانید در ترکیب این غذا از مقداری گوشت چرخ نموده یا مرغ ریش ریش شده هم بهره ببرید. در این صورت، مرغ یا گوشت را با مخلفاتی مثل پیاز و قارچ تفت داده و به صورت لایه لایه با ماکارونی، سس و پنیر داخل ظرف بچینید. سس مورد استفاده هم می تواند سس گوجه و سیر یا سس بشامل باشد.
روش نگهداری ماکارونی پنیری
این غذا آنقدر خوشمزه و خواستنی است که بعید است چیزی از آن سر سفره باقی بماند. با این حال، اگر مقداری از ماکارونی پنیری باقی ماند، حتما آن را داخل ظرفی دربسته داخل یخچال قرار داده و طی چند روز آینده مصرف کنید. پیش از استفاده مجدد، ماکارونی باید با حرارت ملایم اجاق گاز یا فر گرم گردد.
جلوگیری از خراب شدن ماکارونی پنیری
در رسپی گفته شده از گوشت استفاده نشده است، اما دقت کنید که ماکارونی پنیری حاوی انواع پنیر پیتزا مانند پنیر پارمسان است و سس ماکارونی همراه با پنیر کاملا به هم آغشته می شوند. بنابراین بهتر است از فریز کردن ماکارونی پنیری صرف نظر نموده و طی یکی دو روز آینده، حتما به جامانده غذا را مصرف کنید.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه ماکارونی پنیری
این ماکارونی به خاطر استفاده از سس گوجه ای، قرمز رنگ خواهد شد و یک لایه پنیر طلایی روی آن را می پوشاند. با این حال، در برخی رسپی ها، مقدار رب مورد استفاده بسیار کمتر است و هنگام چیدن لایه های این غذا، از سس بشامل استفاده می گردد که رنگ و طعم غذا را به کلی عوض خواهد نمود. بعلاوه در صورت تمایل، تنوع ادویه ها را بیشتر کنید. زردچوبه و آویشن جزو گزینه هایی هستند که به خوبی امتحان خود را در این غذا پس داده اند.
خواص ماکارونی پنیری
جالب است بدانید که ماکارونی سرشار از پتاسیم است و به همین علت، به تقویت عضلات بدن یاری می نماید. بعلاوه این ماده غذایی به خاطر حجم زیاد کربوهیدرات های خود حسابی به بدن انرژی می دهد و برای افزایش وزن هم بسیار مفید است. پنیر پیتزا هم مثل سایر پنیرها، حجم زیادی پروتئین و کلسیم را در خود جای داده است و حاوی ویتامین هایی مثل ویتامین A و E است. با این حال، نباید در مصرف پنیر پیتزا زیاده روی کرد، زیرا در کنار تمام مزایای خود، چربی و کلسترول بالایی هم دارد و ممکن است هضم آن برای همه افراد آسان نباشد.
ماکارونی پنیری؛ یک ماکارونی قالبی و خوشمزه
همان طور که دیدید، طرز تهیه ماکارونی پنیری در فر کار سختی نیست و بسته به ذائقه خود و عزیزانتان می توانید از طعم دهنده های مختلفی در پخت این غذا بهره ببرید. با این حال، اگر حوصله یا فرصت کافی برای تهیه این نوع غذاها را ندارید، می توانید از خبرنگاران یاری بگیرید. با یاری سفارش آنلاین غذا از خبرنگاران ، هر نوع ماکارونی، اسپاگتی و … را که دوست دارید به صورت آنلاین سفارش دهید و غذا را درب منزل تحویل بگیرید.
سوالات متداول
برای پخت ماکارونی پنیری در مایکروفر چه کنیم؟
کافی است ظرف ماکارونی را به مدت 4 دقیقه داخل دستگاه قرار داده و از حالت گریل بهره ببرید.
برای تهیه سس گوجه ای ماکارونی پنیری از چه موادی استفاده می گردد؟
مواد اصلی شامل رب گوجه، گوجه فرنگی، سیر و روغن زیتون است. با این حال، می توان موادی مثل قارچ و فلفل دلمه ای هم اضافه نمود.
برای تهیه ماکارونی پنیری از چه ادویه هایی استفاده کنیم؟
علاوه بر فلفل قرمز و سیر یا پودر سیر، ادویه هایی مثل آویشن، پودر کاری و زردچوبه هم عطر و طعم خوبی به این غذا می دهند.
منبع: اسنپ فود