هفته ای 2 تا 3 وعده ماهی بخورید
به گزارش مجله فناوری، در تمام دوران زندگی، تغذیه به اسم عامل تقویت کننده جسم و روان و موثر در حیات ارزش بسیار زیادی دارد. در دوران کهولت احتیاج به انرژی، کاهش می یابد. این مساله به دلیل بالا بودن سن و کمبود تحرکات جسمی و کم شدن انرژی های اولیه بدن است.
هفته ای 2 تا 3 وعده ماهی بخورید
نویسنده:دکتر سهیلا خوش بین
در تمام دوران زندگی، تغذیه به اسم عامل تقویت نماینده جسم و روان و موثر در حیات ارزش بسیار زیادی دارد. در دوران کهولت احتیاج به انرژی، کاهش می یابد. این مساله به دلیل بالا بودن سن و کمبود تحرکات جسمی و کم شدن انرژی های اولیه بدن است.
نکته مهم اینکه در دوران سالمندی تغییراتی در بدن ایجاد می گردد که ما هیچ گونه دخالتی در آن نداریم، ولی بعضی عوامل می توانند بروز سالمندی را به تعویق بیندازد یا از شدت تغییرات ایجاد شده در بدن بکاهند. تحقیقات تغذیه ای نشان داده است افرادی که از عمر طولانی تری برخوردارند دارای خصوصیات زیر هستند:
هر روز به طور مرتب صبحانه می خورند. در هر وعده حجم غذای کمی مصرف می نمایند.
همیشه وزن ثابتی دارند (تغییر وزنشان کمتر است).
میوه و سبزی در برنامه غذایی روزانه آنها وجود دارد. چربی و مواد غذایی چرب کمتر مصرف می نمایند.
از مصرف نمک و مواد غذایی شور به مقدار زیاد خودداری می نمایند.
علاوه بر این موارد عوامل ارثی و ژنتیکی، فعالیت های بدنی منظم، اجتماعی بودن، معاشرت های محبت آمیز و مسایل مالی می توانند در افزایش طول عمر انسان موثر باشند. نوع تغذیه در دوره سالمندی بسیار مهم است چون سوءتغذیه و عدم توجه به نوع تغذیه در دوران کهولت، به کم اشتهایی منجر می گردد و این خود باعث عوارضی مانند خستگی، کاهش تحرک یا عدم تحرک بدنی، ضعف، فراموشی و ناراحتی های عصبی می گردد. اضافه وزن، پوکی استخوان، فشارخون بالا، چربی خون بالا و قند خون بالا از مسائل شایعی هستند که تغذیه صحیح یکی از راه های کنترل آنهاست. البته شرایط سلامت لزوما وابسته به سن نیست بلکه در هر سنی می تواند قابل تغییر به شرایط بهتر یا بدتر باشد. در صورت کنترل نکردن این مسائل، مقدار ابتلا به بیماری هایی مانند سکته قلبی و مغزی و انواع سرطان ها بیشتر می گردد. به چند نمونه در این باره توجه کنید:
1. مصرف کمتر چربی، مقدار ابتلا به سرطان روده، پانکراس، پستان، پروستات و رحم را کم می نماید.
2. مصرف کمتر روغن های جامد و نمک باعث کاهش فشارخون و کلسترول شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کمتر می نماید.
3. مصرف یک یا دو وعده در روز از میوه ها و سبزی های تازه، خطر بیماری های قلبی را 30 درصد کمتر می نماید و بعلاوه خطر ابتلا به سرطان ها را می کاهد.
4. کاهش فشارخون به میزان 6 میلی لیتر جیوه، خطر سکته مغزی را 40 درصد و خطر سکته قلبی را 15درصد کاهش می دهد. این امر با تغذیه صحیح امکان پذیر است.
5. مصرف 2 تا 3 وعده ماهی در هفته خطر بیماری های قلبی و عروقی و آلزایمر را کاهش می دهد.
منبع: www.salamat.com
منبع: راسخون