کرونا در اروپا، از آغاز واکسیناسیون در مجارستان با واکسن روسی تا پیش بینی تداوم طولانی مدت اپیدمی
به گزارش مجله فناوری، مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها در اروپا از احتمال باقی ماندن طولانی مدت اپیدمی کرونا در کنار انسان ها با وجود واکسیناسیون خبر داده و مجارستان هم به عنوان اولین کشور اروپایی واکسیناسیون سراسری با واکسن اسپوتنیک 5 روسی را شروع کرد.
با ما سفر کنید و با تور تفریحی اروپا از قاره سبز دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، انواع جهش یافته ویروس کرونا در اروپا در حال ظهور است و کاسه صبر و طاقت شهفرایندان و مقامات اتحادیه اروپا در این شرایط وخیم کرونایی را لبریز نموده است.
شیوع گسترده ویروس انگلیسی در دانمارک
جدیدترین اخبار کرونا از اروپا حاکی از آن است که وزارت بهداشت دانمارک از شیوع گسترده ویروس جهش یافته انگلیسی در این کشور خبر داده است. بر این اساس از هر 4 مورد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور یک مورد مربوط به این ویروس است. بر این اساس در اولین هفته فوریه 28.5 درصد از موارد ابتلا به کرونا مربوط به ویروس جهش یافته کرونا بود، این در حالی است که در هفته قبل از آن 20.3 درصد از مبتلایان به این ویروس آلوده می شدند.
جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و دنیا را در کانال تلگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)
این ویروس جهش یافته برای اولین بار در 14 نوامبر در دانمارک دیده شد.
در ایتالیا هم بر اساس یک ارزیابی رسمی از هر 5 مورد ابتلا به کرونا یک مورد مربوط به ویروس جهش یافته انگلیسی است. در آلمان هم این نوع ویروس جهش یافته حدود یک هفته پیش 6 درصد همه مبتلایان را شامل می شد که به گفته نهادهای بهداشتی تا به حال بیشتر هم شده است.
ترغیب دولت انگلیس برای واکسیناسیون افراد بالای هفتاد سال
حدود 30 وزیر دولت انگلیس می خواهند در سرانجام هفته جاری از مراکز واکسیناسیون بازدید نموده تا افراد با سنین بالا را برای تزریق واکسن ترغیب نمایند. وزیر بهداشت انگلیس اعلام نموده که این مسئله مهم است که هر فرد بالای 70 سال که هنوز واکسن نزده است آخر هفته به نهادهای بهداشتی اطلاع رسانی کند.
واکسیناسیون بیش از 14 میلیون انگلیسی
بر اساس اطلاعات وزارت بهداشت انگلیس بیش از 14 میلیون انگلیسی تا به حال اولین دوز واکسن کرونا را دریافت نموده اند. تا روز دوشنبه باید همه افراد بالای هفتاد سال، گروه های خطر و کارکنان نهادهای بهداشتی واکسینه شده باشند.
پرتغال کنترل های مرزی با اسپانیا را تمدید می نماید
پرتغال هم برای مهار کرونا کنترل های مرزی با اسپانیا را تمدید می نماید. پرتغال در نقطه اوج شرایط کرونایی خود در اواخر ژانویه سفرها از اسپانیا را موقتا متوقف نموده و کنترل های مرزی را تشدید کرد و تنها بعضی استثنائات در نظر گرفته شد. ارتباطات ریلی بین دو کشور هم متوقف شد. از اواسط ژانویه این کشور تحت قرنطینه سختگیرانه ای برای مهار کرونا قرار گرفته است.
نخست وزیر پرتغال اعلام نموده که به احتمال زیاد این کشور تا اواخر ماه مارس در قرنطینه باقی خواهد ماند.
اروپا به دنبال تایید واکسن هایی برای مهار ویروس های جهش یافته
آژانس دارویی اروپا (Ema) هم می خواهد به سرعت واکسن هایی را مورد ارزیابی قرار دهد که علیه انواع جهش یافته کرونا تاثیر گذارند. رئیس آژانس دارویی اروپا اعلام نموده که در حال حاضر دستورالعمل هایی در این باره در حال آنالیز است.
گسترش شرایط قرنطینه ای در یونان
با توجه به افزایش موارد ابتلا به کرونا در یونان دولت قرنطینه در این کشور را گسترش می دهد. بر اساس تصمیمات اتخاذ شده این قرنطینه از روز شنبه علاوه بر آتن شامل بخش های دیگری از این کشور هم می گردد. یک مشاور دولت یونان اعلام نموده که تصویر اپیدمیولوژیکی در سراسر کشور از وخامت مداوم اوضاع خبر می دهد.
شروع واکسیناسیون سراسری با واکسن روسی در مجارستان
مجارستان هم به عنوان اولین کشور اروپایی و قبل از تایید واکسن اسپوتنیک 5 روسیه توسط اتحادیه اروپا واکسیناسیون با این واکسن را از روز آدینه شروع نموده است. یک مقام بهداشتی در این کشور اعلام نموده که اولین نفرات در چهار بیمارستان بوداپست واکسیناسیون می شوند. برای شروع واکسیناسیون با این واکسن از 560 پزشک عمومی خواسته شده 5 بیمار در سنین بین 60 تا 74 سال که بیماری زمینه ای سختی را ندارند معرفی نمایند.
تشدید مناقشات بین بروکسل- برلین بر سر مسئله کنترل های مرزی
هورست زیهوفر، وزیر کشور آلمان انتقاد شدیدی به انتقادهای بروکسل از تشدید کنترل های مرزی کشورش برای مهار کرونا وارد نموده و بروکسل را متهم کرد که چوب لای چرخ های آلمان می گذارد.
وی انتقادهای بروکسل درباره تشدید کنترل های مرزی آلمان علیه منطقه تیرول اتریش و جمهوری چک را رد نموده و گفت: دیگر بس است! کمیسیون اروپایی در تهیه واکسن برای اروپا در ماه های اخیر به اندازه کافی خطا انجام داده است. کمیسیون اروپایی باید حالا از ما حمایت کند نه اینکه چوب لای چرخ های ما بگذارد.
جدیدترین خبرها و تحلیل های ایران و دنیا را در صفحه اینستاگرامی خبرنگاران بخوانید. (کلیک کنید)
کمیسیون اروپاییی با توجه به محدودیت های سفر در نظر گرفته شده در آلمان علیه جمهوری چک و اتریش از این کشور خواسته که استثنائاتی را برای مسافران هر روزه مد نظر قرار دهد.
یک سخنگوی کمیسیون اروپا روز آدینه اعلام نمود: کشورهای اروپایی تازه همین اخیرا درباره توصیه ها و طرح های مشترک برای سفرها در دوران بحران کرونا توافق نموده اند و ما انتظار داریم که همه کشورها بر اساس این توافقات عمل نمایند.
بر اساس تصمیمات اتخاذ شده از طرف وزارت کشور آلمان از روز یکشنبه تنها آلمانی ها و خارجی های دارای حق اقامت در آلمان و یا کارگران کشاورزی فصلی و بهداشتی حق سفر به آلمان از این کشورها را دارند.
کمیسیون اروپایی به شدت مخالف کنترل های مرزی در منطقه شنگن بوده و آسیب های مالی آن را بیشتر از فواید آن می داند.
کشور آلمان همچنین علاوه بر جمهوری چک و منطقه تیرول در اتریش قواعد سفر برای اسلواکی را هم از روز یکشنبه تشدید می نماید. کشور آلمان اسلواکی را هم روز آدینه در لیست کشورهای خطر ویروس های جهش یافته قرار داد. این ممنوعیت ها و کنترل های مرزی تا 17 فوریه ادامه خواهد داشت.
افزایش نارضایتی شهفرایندان آلمانی از مدیریت بحران دولت
نتایج جدیدترین نظرسنجی هم نشان می دهد که بیشتر شهفرایندان با اقدامات دولت برای تشدید محدودیت ها به منظور مقابله با بحران کرونا موافق هستند.
این نظرسنجی که توسط انستیتو سیوی و برای هفته نامه اشپیگل صورت گرفته نشان می دهد که حدود 57 درصد شهفرایندان تمدید محدودیت های کرونایی در کشورشان را بیشتر و یا کاملا درست می دانند. یک سوم شهفرایندان هم پیشبرد این محدودیت ها را بیشتر و یا کاملا غلط ارزیابی نموده اند.
اما در مجموع فهم و درک شهفرایندان برای محدودیت ها کاهش پیدا نموده است. در ماه دسامبر حدود 74 درصد شهفرایندان موافق قرنطینه سختگیرانه برای مهار کرونا بودند.
نتایج این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که مدیریت بحران کرونا توسط دولت بسیار انتقادی تر از زمان شروع بحران کرونا در حدود یک سال پیش بوده است. بخصوص از فصل پاییز نارضایتی درباره مدیریت بحران کرونای دولت افزایش چشمگیری داشته و حدود 48 درصد شهفرایندان به مدیریت بحران دولت و ایالات آلمان اعتقاد ندارند.
این مسئله می تواند به شروع بد فرایند واکسیناسیون سراسری در آلمان هم مرتبط باشد. در اوایل امسال میلادی وزیر بهداشت آلمان پیش بینی نموده بود که همه شهفرایندان در سه ماهه دوم امسال واکسینه شوند که این امر با توجه به تاخیرهای ایجاد شده در فرایند واکسیناسیون محقق نشد.
نتایج این نظرسنجی نشان می دهد که بیش از 70 درصد شهفرایندان از اغاز کمپین واکسیناسیون در کشورشان بیشتر و یا کاملا ناراضی هستند. تنها حدود 15 درصد بیشتر و یا کاملا راضی بودند.
پیش بینی تداوم دراز مدت اپیدمی کرونا
مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها در اروپا (ECDC) هم پیش بینی نموده که با وجود واکسیناسیون های پیش فراینده اما ویروس کرونا مدت طولانی در جریان خواهد بود و ادامه خواهد داشت. رئیس این نهاد اروپایی روز آدینه در گفتگویی اعلام نمود: این طور به نظر می رسد که این ویروس خیلی خوب با مردم سازگار شده است. از این رو ما باید خود را آماده کنیم که این ویروس همچنان تا مدت ها بین ما زندگی کند.
وی همچنین گفت: این اولین ویروسی نخواهد بود که همواره با ما می ماند و این یک ویژگی غیر معمول برای یک ویروس نیست.
جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا در کشورهای مهم اروپایی
بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال در انگلیس 4057698 نفر به کرونا مبتلا شده و 116287 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان باخته اند.
در فرانسه هم تا به حال 3427386 نفر به کرونا مبتلا شده و 81448 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان داده اند.
در اسپانیا هم تا به حال 3056035 نفر به کرونا مبتلا شده و 64747 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان داده اند.
بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال در ایتالیا 2697296 نفر به کرونا مبتلا شده و 93045 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان باختند.
در آلمان هم تا به حال 2330422 نفر به کرونا مبتلا شده و 65036 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان داده اند.
منبع: خبرگزاری تسنیم