سیگنال برجامی واشنگتن؛ آماده مذاکره ایم

به گزارش مجله فناوری، آمریکا با عودت ادعای پیشین دونالد ترامپ درباره اعمال تحریم های ضدایرانی شورای امنیت و اعلام آمادگی برای شرکت درنشست گروه 1+5 و ایران درباره برجام انتها اولین سیگنال برجامی را به ایران مخابره کرد.

سیگنال برجامی واشنگتن؛ آماده مذاکره ایم

به گزارش ایرنا، دقایقی پس از انتها نشست چهارجانبه وزرای امور خارجه سه کشور اروپایی عضو برجام و آمریکا، انریک مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا گفت که برجام در موقعیت حساسی قرار گرفته و به مذاکرات فشرده ای با حضور تمام اعضا و آمریکا نیاز است.

وی در توئیتی افزود: من آمادگی دارم تا آن ها (اعضای برجام و آمریکا) را برای شرکت در یک جلسه غیر رسمی برای مصاحبه درباره راستا حرکت به جلو دعوت کنم.

در واکنش به اظهار نظر این مقام اروپایی، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از آمادگی این کشور برای حضور در نشست گروه 1+5 و ایران به منظور بحث درباره راستا دیپلماسی برنامه هسته ای سخن گفت و افزود که ایالات متحده دعوت کننده اتحادیه اروپا را خواهد پذیرفت.

در همین حال جولیان بورگر خبرنگار گاردین در واشنگتن در توئیتی به نقل از یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا نوشت که اینک وظیفه جوسپ بورل است تا زمان و مکان مذاکرات با ایران را تعیین کند.

وی افزود که مذاکرات طاقت فرسا و دشواری پیش رو خواهد بود.

از سویی آمریکا سرپرست کنندگی آمریکا در نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد به طور رسمی ادعای گذشته کشورش مبنی بر اعمال تحریم های شورا علیه ایران را پس گرفت.

ریچارد میلز پنجشنبه شب با ارسال نامه ای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار کنار گذاشتن نامه 30 و 31 مرداد و 31 شهریور ماه 1399 آمریکا شد.

وی مطرح نمود: از نظر ایالات متحده اقدامات مقرر شده در بند های 7 و 8 و همچنین 16 تا 20 قطعنامه 2231 همچنان موثر است و مفاد قطعنامه های 1696 (2006)، 1737 (2006)، 1747 (2007)، 1803 (2008)، 1835 (2008) و 1929 (2010) که با قطعنامه 2231 خاتمه یافتند، همچنان انتها یافته اند.

سرپرست کنندگی آمریکا در سازمان ملل متحد خواستار ثبت این نامه به عنوان سند شورای امنیت شده است.

میلز همچنین در نامه ای دیگر اطلاع داد که محدودیت اعمال شده علیه دیپلمات های جمهوری اسلامی ایران که به تردد در سه مایل محدود شده بودند، برداشته شده و به روال سابق بازگشته است.

این موضوع، شامل همه دیپلمات هایی می شود که در حال حاضر در نیویورک به سر می برند و همچنین در آینده خواهند آمد.

این تحولات پس از آن صورت می گیرد که وزرای امور خارجه فرانسه، آلمان، انگلیس و ایالات متحده آمریکا روز پنجشنبه برای دومین بار پس از انتخاب آنتونی بلینکن (به عنوان وزیر خارجه آمریکا) به صورت مجازی تشکیل جلسه دادند تا در آستانه انتها ضرب الاجل قانون لغو تحریم ها و توقف اقدامات داوطلبانه ایران تحت برجام رایزنی کنند.

آن ها پس از انتها این جلسه با صدور بیانیه ای مشترک مطرح نمودند: تروئیکای اروپایی و آمریکا علاقه مندی خود را برای حفظ نظام عدم اشاعه تسلیحات هسته ای و اطمینان از اینکه ایران هرگز به توسعه سلاح هسته ای دست پیدا نکند ابراز کردند.

بر پایه این بیانیه، برجام دستاورد کلیدی دیپلماسی چند جانبه گرایی خوانده شد و تروئیکای اروپایی از تمایل آمریکا برای بازگشت به دیپلماسی با ایران و از سرگیری مصاحبه های عمیق با سه کشور اروپایی استقبال کردند.

در ادامه بیانیه یادشده می خوانیم که وزرای امور خارجه تروئیکای اروپایی و آمریکا درباره بازگشت کامل ایران به برجام به عنوان یکی از اهداف مشترک مصاحبه کرده و در این زمینه آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا گفته است که اگر ایران به اجرای تعهداتش در این توافق بازشود، آمریکا نیز اقدام مشابهی را صورت خواهد داد و آمادگی دارد تا در این جهت با ایران تعامل کند.

ایران اخیراً به طرف های برجام هشدار داده چنانچه طرف مقابل تعهداتش را تا هفته اول اسفند اجرا نکند، دولت موظف به توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی است. جمهوری اسلامی در این زمینه آژانس بین المللی انرژی اتمی را در جریان گذاشته است.

میخائیل اولیانوف کننده روسیه نزد سازمان های بین المللی در وین می گوید که هرچه سریع تر مذاکرات اعضای برجام و آمریکا آغاز شود تا از شرایط تاسف بار کنونی خارج شویم بهتر است.

وی در توئیتی شرح داد: تمام طرف ها باید طبق برجام به تعهدات خود عمل کنند و فرایند بازگشت به برجام باید به دقت و هماهنگ باشد.

منبع: فرارو
انتشار: 3 فروردین 1400 بروزرسانی: 3 فروردین 1400 گردآورنده: silax.ir شناسه مطلب: 1017

به "سیگنال برجامی واشنگتن؛ آماده مذاکره ایم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیگنال برجامی واشنگتن؛ آماده مذاکره ایم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید